Mikkel Hjorth Bach vandt FIFA-turneringen ved Copenhagen Games foran Lasse Bækkelund (tv.) og Frederik Fredberg på tredjepladsen (th.). Foto: Esportsmagasinet.

15-årig snød verdenmestre og udlændinge ved Copenhagen Games

Mikkel Hjorth Bach fra Wicked Gaming kæmpede sig gennem et uhyre prominent FIFA-felt og sikrede sig sejren ved Copenhagen Games.

Skrevet af Daniel Winther Pedersen – daniel@esm.dk

Når man kiggede ned over deltagerlisten i FIFA-turneringen ved Copenhagen Games, var der flere prominente navne, som stak ud.

Bl.a. var den regerende verdensmester Mohamed Al-Bacha og den tidligere verdensmester August Rosenmeier med, mens også flere udlændinge havde taget turen til Copenhagen Games for at deltage i FIFA-turneringen.

Men alligevel var det den blot 15-årige Mikkel Hjorth Bach, som efter en sejr på 1-0 i finalen, kunne løfte trofæet fredag aften. Sejren overraskede ikke kun publikum, den overraskede også det unge FIFA-talent.

“Jeg er meget overrasket over sejren og meget chokeret. Det havde jeg ikke regnet med. Men det er den største FIFA-turnering i Danmark i det nye år, og der kom også 15 udlændinge. Tyrkere, russere og svenskere. Så det er virkelig stort for mig, at jeg gik hele vejen,” siger Mikkel Hjorth Bach.

Faktisk mener Mikkel Hjort Bach, som spiller for Wicked Gaming, ikke, at han har været i særlig god form på det seneste, men som turneringen skred frem, gjorde hans spil det samme.

“Nej, jeg har faktisk ikke spillet ret godt på det seneste, og jeg begyndte heller ikke godt i gruppespillet. Men jeg blev ligesom varm, som turneringen skred frem. Det var især min defensiv, som stod godt. Det var få mål, jeg lukkede ind, og det blev også en 1-0-sejr i finalen. Jeg kom foran kort inden pausen, og så skulle den ellers bare forsvares hjem, og det gik fint,” fortæller han.

Selvom vinderen på papiret vinder 13.000 kr. for en førsteplads, må Mikkel Hjorth Bach nøjes med en smule mindre.

Han havde nemlig inden finalen aftalt med sin modstander, Lasse Bækkelund fra OB, at de ville dele præmien en smule anderledes op.

“Vi havde aftalt, at vinderen fik 10.000 kr., mens andenpladsen fik 8.000 kr. Så var forskellen ikke var stor som på den oprindelige præmiefordeling, der var 13.000 kr. og 5.000 kr. Vi følte, at 10.000 kr. også var et højt beløb, og skulle man tabe, er 8.000 kr. også rigtig godt. Det betød, at jeg mere nød at spille finalen. Jeg var ikke så nervøs for at skulle ”tabe” 8.000 kr. Jeg var sikker på at få en god slat penge, og derfor kunne jeg spille mere frit. Og det kørte rigtig godt,” siger Mikkel Hjorth Bach.

Med sejren får Wicked Gaming-spilleren 1.500 point til ranglisten, mens Lasse Bækkelund får 1.000. Det betyder, at Mikkel Hjorth Bach rykker op på 5.-pladsen i Danmark.

“Udover at vinde turneringen er det ret fedt at kunne kalde sig den femtebedste FIFA-spiller i Danmark,” siger han.

Tredjepladsen tog Frederik Fredberg sig af.

Skriv et svar