3 ting du skal huske, når du skal vælge printer

Det kan være rigtigt svært at vælge en printer. Der findes mange forskellige printere på markedet, der alle har forskellige formål, og der er derfor mange ting, man skal overveje, før man foretager et køb. Hvis du er i tvivl om, hvilken printer du skal vælge, så er du kommet til det helt rigtige sted. Herunder får du nemlig en oversigt over 3 ting, du skal huske, når du skal vælge printer.

Hvad er dine printerbehov?

Før du køber en printer, er det vigtigt, at du kender dine printerbehov. Der findes som tidligere nævnt nemlig en lang række forskellige printere, der alle har forskellige formål. Du skal blandt andet tage stilling til, om du har behov for en laserprinter eller en blækprinter. Der er fordele og ulemper ved begge printertyper. En laserprinter er god til at printe i større volumen, mens blækprinteren hurtigere kan klare mindre opgaver. Vælger du en blækprinter, kan du finde billige blækpatroner mange steder. 

Singlefunktion eller multifunktion?

Når du har fået fastsat dine printerbehov, skal du vælge, hvorvidt du skal have en singlefunktionel printer eller en multifunktionel printer. En multifunktionel printer kan både kopiere, scanne og faxe. Dette kan være en fordel på arbejdspladsen. Den multifunktionelle printer fylder dog noget mere end en singlefunktionel printer, og kan derfor være en smule upraktisk til privatbrug. En singlefunktionel printer er ofte billigere, fordi den ikke indeholder tidligere nævnte funktioner. Ønsker du hverken en multifunktionel eller singlefunktionel printer, kan du vælge at købe en mobil printer. Mobil printeren indeholder kun nødvendighederne, og har et kompakt design, der gør, at du kan have den med overalt – eksempelvis i tasken, når du kører bil. Den mobile printer har bluetooth samt indbygget batteri. 

Hvad er dit budget?

Sidst, men ikke mindst, er det en fordel at lægge et budget – især hvis printeren er til privatbrug! Du kan finde printere på markedet til 500 kroner, men du kan også finde nogle til 5.000 kroner. For at du kan sortere i de mange printere, og vælge den rette, er det vigtigt, at du har et fast budget, du kan følge. Har du et lavt budget, kan du blandt andet finde billige printere hos mærker som Canon og HP.