3 tips til at undgå gaming-afhængighed

Der er ikke noget, der er så opslugende som et virkelig spændende spil på nettet. Det er både en fordel og en ulempe. For nogle kan det nemlig føre til en decideret gaming-afhængighed. Med et par gode tips kan du hurtigt blive klogere på, hvordan du forebygger det.

Er du også helt vild med Esport og de store, spændende og eventyrlige spil? Så er du langt fra alene! Som regel er spillene bare en sjov oplevelse, men det kan også kamme over og blive for meget. Bliv lidt bedre klædt på til at undgå det med disse tips.

1. Test om du er afhængig

Måske er du ikke helt sikker på, om du er afhængig af gaming og online spil. Så kan du med fordel lægge ud med at finde en test på nettet, der kan hjælpe dig med at afdække, om der er tale om en reel afhængighed.

På den måde kan du finde ud af, hvor stort problemet er, og dermed tage stilling til, hvor hårdt du vil sætte ind for at løse det. Der findes en del af denne slags tests online, og du kan hurtigt finde én med en Google-søgning.

Det kan være en stor hjælp af flere grunde. For det første kan det være svært at erkende afhængigheden og være ærlig overfor sig selv omkring, at spillet faktisk har taget overhånd. For det andet kan det være svært at mærke forskel på, om man bare gamer, fordi det er sjovt, eller om man ligefrem har svært ved at lade være.

2. Læg en plan for gamingen og overhold den

Hvis du kommer frem til, at du faktisk har et problem med lidt for meget spil, er det tid til at gøre noget ved det. I denne forbindelse kan det være meget hjælpsomt at lægge en konkret plan og et skema for spillet.

Sæt et bestemt tidsinterval af til spillet og lad gerne en alarm minde dig om, når det er tid til at stoppe. Det kan nemlig være svært selv at vurdere, når man sidder midt i spillet og er opslugt af spændingen.

3. Hav et socialt liv – også uden for skærmen

Et godt tip til at forebygge gaming-afhængighed er at sørge for, at du også har et socialt liv og en række engagerende aktiviteter uden for skærmen. Prøv at undgå at dem, du spiller sammen med, bliver dine eneste sociale kontakter.

Forpligt dig på andre sociale fællesskaber i den fysiske verden og læg også gerne sportslige aktiviteter og lignende ind i hverdagen. I dag er der rig mulighed for at møde mennesker og få nye bekendtskaber. Mulighederne spænder lige fra platforme til at finde venner og dates til trans escort og lignende services.