Foto: Daniel Ránki

6 esportsevents får stor støtte fra staten

Fra politisk side er man for alvor ved at få øjnene op for esporten i Danmark.

Det beviser regeringen endnu engang, efter at Erhvervsstyrelsen onsdag har udvalgt seks projekter, som i 2019 vil modtage økonomisk tilskud til afholdelse af esportsevents.

Regeringen har afsat en pulje på 10 millioner kroner fordelt over fire år til afholdelse af esportsevents. I år er puljen på to millioner kroner.

“Med puljen ønsker regeringen at sætte skub i projekter, der styrker Danmarks position som en førende esportnation og sætter øget fokus på esporten i hele landet. Samtidig vil regeringen anerkende de ambitiøse, frivillige ildsjæle, der arbejder med esport, og som medvirker til, at vi i Danmark allerede er langt fremme inden for esporten,” skriver Erhvervsstyrelsen på sin hjemmeside.

Det er uvist, hvordan de to millioner kroner er blevet fordelt i mellem projekterne. De støttede projekter er som følge:

1. NPF-LAN ApS får tilskud til ‘Esports Festival for Educations’

Projektet skal, i forlængelse af hovedeventet ‘NPF-LAN’, skabe rammerne om et årligt tilbagevendende event for danske og internationale uddannelsesinstitutioner, der vil få mulighed for at prøve kræfter mod hinanden som hold og tilegne sig den nyeste viden inden for esporten.

2. MTG Nordics A/S får tilskud til ‘Esuperliga Finals’

‘Esuperliga Finals’ er det største og mest ambitiøse FIFA esportsevent i verden. Finaleeventet fra sæson 1 sidste år formåede at skabe bred interesse fra udenlandske, såvel som nationale, sports- og esportsmedier. Som den ultimative afslutning på esuperliga sæson 2 afholdes et stort event, som skal skabe opmærksomhed om esport for både kommende talenter, nysgerrige gamere og interesserede forældre.

3. GroupM Denmark A/S får tilskud til ‘FutureX: NextM Esport’

‘FutureX: NextM Esport’ er en tostrenget indsats, der for det første gennem B2C-eventet ‘FutureX’ vil skabe begejstring for esport på et folkeligt niveau. Det skal gøres ved at afvikle en national rekrutteringskampagne blandt landets esportforeninger. Ét hold vil vinde et 2-ugers akademiophold hos Fragsters, hvor de kan få indsigt i den professionelle verden. For det andet vil B2B-eventet ‘NextM’ give virksomheder større indsigt i esporten og bidrage til en kommerciel forankring og generel professionalisering af esporten ved at bygge bro mellem esporten og dansk erhvervsliv.

4. Sørbymagle Idrætsforening får tilskud til ‘Esport Forenings Festival (EFF)’

Projektet er en esportsforeningsfestival, der skal gøre det attraktivt at være medlem af en esportsforening ved at tilbyde konkurrencer i esport kombineret med et fokus på sundhed og fysisk aktivitet. Initiativet vil samle alle foreninger i Danmark, så et stærkt netværk mellem foreninger kan opbygges, som kan sikre bedre vidensdeling og stærkere organisering af esporten i Danmark.

5. RFRSH ApS får tilskud til ‘BLAST Pro Series’

‘BLAST Pro Series’ tiltrækker den absolutte verdenselite til landet og præsenterer det ypperste, esport kan tilbyde i rammer, som kan bygge bro mellem esporten og mainstream publikum. Arrangementet eksponerer de professionelle atleter som sunde rollemodeller, hvilket sætter nye standarder for tilgangen til esporten og dens aktører i hele verden.

6. Dansk Boldspil Union får tilskud til ‘Danmark har ebolden’

DBU ønsker med projektet at tage det første skridt mod etableringen af en stærk, officiel platform for FIFA efodboldlandsholdet i Danmark. Det vil de gøre ved at afvikle to landsholdevents, hvor der konkurreres mod andre efodbold-landshold. Initiativet har som ambition at samle nationen og skabe en hype omkring efodbold, som ikke findes på individuelt eller klub-niveau. Samtidig vil initiativet synliggøre for omverdenen, at Danmark er et foregangsland inden for esporten gennem arrangering af elandsholdskamp-events.  

Skriv et svar