AGF skaber nyt esport-projekt med fokus på talentudvikling

Et nyt esport-projekt ser nu dagens lys i Aarhus i form af AGF Esport. Bag den nye organisation står Alka Superliga-klubben AGF, Esport Service, der arbejder med undervisning og træning, samt den århusianske softwarevirksomhed, Systematik. Sammen har de stiftet AGF Esport ApS.

Pressemeddelse fra AGF Esport

AGF Esport bliver den første danske esport-organisation, der fokuserer på udviklingen af talenter fra en helt ung alder. AGF Esport har således en række kraftcentre i form af aftaler med efterskoler rundt om i landet – herunder Rydhave Slot Efterskole, der regnes for landets bedste esport-efterskole. AGF Esports første Counter-Strike (CS:GO) hold er således rekrutteret på Rydhave Slot og består af talenter fra 15 til 18 år.

– Vi har fulgt den eksplosive udvikling inden for esport med stigende interesse, og skulle vi involvere os i esport, var det væsentligt for os, at det var et anderledes og nytænkende projekt. Det har vi nu fundet, og sammen med Systematic og Esport Service glæder vi os til at opbygge noget helt nyt og unikt i Danmark, siger direktør i AGF, Jacob Nielsen, som ser frem til samarbejdet med Systematic og Esport Service.

– Takket være opbakningen fra Systematic og samarbejdet med Esport Service er det her ikke nogen stor satsning fra AGF’s side – hverken økonomisk eller organisatorisk. Så vi er rigtig glade for, at begge parter er med, og som fodboldklub har vi meget at bidrage med – vi kan for eksempel lære talenterne om vigtigheden af bevægelse, motion, ernæring og alt det, der skaber et helt menneske og samtidig en dygtig elitesportsudøver, tilføjer Jacob Nielsen.

Hjemmebane i Ceres Park & Arena
AGF Esport får til huse i Ceres Park & Arena, hvor der bliver trænings- og opholdsfaciliteter for spillerne. Talenterne får dermed et fysisk tilhørsforhold med adgang til træning og kost, samt ikke mindst en platform og en mulighed for at være en del af et af landets største sportsbrands i skikkelse af AGF. Således stiller AGF Esports hold op i hvidt.

– Det er en helt ny mulighed, der her åbner sig for de bedste esports-talenter i Danmark. Vi kan kun udvikle talenter til en vis grænse. Nu får de muligheden for at tage skridtet videre i et professionelt, sundt og godt miljø. Så vi glæder os over samarbejdet og ser frem til at levere forhåbentlig mange talenter i de kommende år til AGF Esport, siger Kaare Heide-Ottosen, der er forstander på Rydhave Slot Efterskole.

Håndboldprofil i bestyrelsen
AGF Esports første hovedsponsor bliver Systematic, der er en international softwarevirksomhed med hovedsæde i Aarhus. Systematic har også plads i bestyrelsen for AGF Esport – her vil de blive repræsenteret af håndboldtræner Peter Bredsdorff Larsen, der til daglig er cheftræner for Bjerringbro-Silkeborg.

– Esport passer rigtig godt til vores brand og til vores branche. Men vi er også i høj grad med i projektet, fordi vi også gerne vil bidrage til udvikling og vækst i Aarhus, og ikke mindst til at lokale talenter kan få lov til at vokse og udvikle sig her i byen, siger Michael Holm, der er CEO i Systematic.

AGF Esports tredje partner er Esport Service, der arbejder med undervisning og træning, samt med events og online-ligaer. Esport Service skal til daglig drive AGF Esport ud fra basen i Ceres Park & Arena.

– Vi vil finde de bedste unge danske spillere og så udvikle dem i de fantastiske rammer, AGF Esport får til sin rådighed, og dermed skabe spillere, der så kan komme videre til den internationale verdenstop, siger den kommende sportschef i AGF Esport, Michael Rüsz fra Esport Service.

CS:GO holdet, der fremover skal repræsentere AGF Esport, er det tidligere HS PÅ LAGER:

 Anton “notaN1dgl” Pedersen
 Thomas “TMB” Bundsbæk
 Christopher “chr1s” René Stegmann Andersen
 Kristoffer “kristou” Aamand
 Albert ”zER0B0y” Mikkelsen

Ligeledes har AGF Esport erhvervet sig to FIFA-spillere:

 Lars “Primeturbo” Korreborg
 Lucas “Fifalucz” Krøll

Du kan læse mere om AGF Esport på deres hjemmeside.

Skriv et svar