Aktiemarkedet byder på spændende investeringsmuligheder

Der er dagligt meget fokus på Bitcoin og de mange forskellige kryptovalutaer. Der er dog også tusindvis af aktier rundt omkring på de globale aktiemarkeder, som egentlig går ud på det samme – en gevinst.

Aktier købes også for rigtige penge og står på et aktiedepot og må derfor betragtes som en noget mere sikker investering i forhold til hackerangreb.

Det danske aktiemarked er ikke særlig stort, hvorfor det kan være svært at finde den nye kursraket. Man skal dog ikke kigge langt for at finde et stort marked, idet det svenske aktiemarked er enormt. Der er hundredevis af aktier, og der bliver også løbende plads til nye selskaber.

Har man derfor fundet investeringsinteressen i løbet af de seneste års stigninger i Bitcoin og kryptovalutaer, så giver det også god mening at kigge lidt på de nordiske aktiemarkeder. På samme måde som med kryptovalutaer, så har hver aktie også sin helt egen ”case”. Selskabet bag aktien har nogle indtjenings- og forretningsmæssige mål, og udmeldinger omkring selskabets målsætninger er med til at drive aktiekursen.

Der er ikke langt fra at sidde med noget CSGO-betting til at handle nogle aktier. Meget af psykologien og bevægelserne er ens. Mange gange bliver man skræmt af at rammerne ser lidt anderledes ud, men når først man graver ind i det nye emne, ser man, at det er de samme mekanismer, der er på spil. 

Åbningstiderne på børsen

Det amerikanske aktiemarked byder også på tusindvis af aktier, som kan give en potentiel gevinst. Som investor skal man dog være opmærksom på, at åbningstiderne er anderledes. De åbner først kl. 15:30 og lukker kl. 22:00. 

Rent praktisk kan det være forstyrrende, eller måske er det netop dét, som man søger.

De europæiske aktiemarkeder åbner kl. 9 om morgenen. Det danske aktiemarked lukker kl. 17:00, mens det svenske aktiemarked lukker en halv time senere.

På samme måde som med CSGO-betting er det vigtigt, at man arbejder med penge, som man har råd til at tabe. Samtidig kan man i starten også prøve at lave nogle handler uden at sætte penge på det. På den måde kan man udvikle sin strategi i ro og fred uden at blive presset.

Begyndt langsomt

Langsomt kan man øge sine positioner i takt med at det går godt. Det er dog vigtigt, at man husker også at have det sjovt. Al for meget fokus på penge og gevinster kan være opslidende, især hvis det foregår hver dag.

Derfor skal man forsøge at lade sig rive med af spillet og strategierne og derved fjerne noget af presset. Det svenske aktiemarked har gennem sin størrelse et hav af aktier inden for forskellige sektorer. Det betyder, at man som investor får adgang til et mangfoldigt marked, som giver mulighed for at skifte hest og hele tiden finde nye investeringsmuligheder.

Derved forbliver spillet hele tiden interessant og spændende. Man skal dog altid huske tidspunktet for selskabets regnskab. Der sker nemlig ofte store udsving i dagene omkring regnskabet. Nogle aktører vælger at trække sig fra aktierne i denne periode og gå ind igen, når regnskabet er aflagt. Men der også nogen, der vælger en strategi omkring regnskabet.