Anmeldelse af NBA 2K18: Hard knock life for a rookie

Som rookie i basketball genren var der meget at lære i NBA 2K18.

Anmeldt på PS4 af Martin Schedler – Casual gamer.

Hvis man ikke er vant til denne type af spil, er NBA 2k18 et spil man kan få virkelig meget tid til at gå med – men det kræver lidt træning!

Man lærer styringen og de forskellige spillerbevægelser gradvist gennem spillet. Nogle gange sker det dog, at man skal lære de samme ting flere gange i træk, hvilket godt kan virke en smule frustrerende og unødvendigt. Også rækkefølgen af læringsprocessen har plads til små forbedringer. Blandt andet lærer man først hvilken knap man skyder på efter godt 10 minutters spil. Ja faktisk lærer man at aflevere på tre forskellige måder inden, og som ny spiller vil man jo bare i gang med at dunke og nette 3-points fra start. 

Hvis ikke I kan fornemme det allerede, så er undertegnede ny til basketball games, og det var derfor nødvendigt at få styr på, hvordan man styrer sin spiller relativt hurtigt

NBA 2k18 er et spil med grafik i verdensklasse. Dette kommer blandt andet til udtryk i selve gameplayet, hvor man ser spillere, dommere, publikum og studieværter, der er godt lavet og formår at fremstå meget realistiske.

Alt taget i betragtning synes jeg, at NBA 2k18 formår at give brugeren en god start på basket-universet.

Walk the Neighborhood
Også i den nye 2018 feature ”Walk the Neighborhood” er grafikken i top og mulighederne utallige.

Walk the Neighborhood er en ny del af karrierespillet, hvor man styrer basketball-talentet DJ. Her kan man spille minigames og socialisere med andre spillere. Socialiseringsdelen har dog plads til forbedring, da alle DJ’s render rundt i det samme Neighborhood og ligner hinanden til dels, på trods af at man kan tilpasse sin karakter, fx. igennem nye sko eller en ny frisure.

Styling delen af spillet er i øvrigt spækket med product placement, hvilket godt kan virke en smule overvældende. Blandt andet køber man sko i ”Footlocker”, forfriskninger af mærket ”Gatorade” og høretelefoner fra ”JBL”, men sådan er den slags jo bare nu om dage. 

Et hav af muligheder
Det er et stort spil med et hav af muligheder, men der er plads til forbedringer på interfacet i forhold til brugervenlighed. Der er rigtig mange valgmuligheder i alle de forskellige menuer og kategorier, hvilket gør det uoverskueligt at navigere rundt – især som nybegynder.

Historien er rigtig fed, og walk the Neighborhood konceptet fungerer rigtig godt. Desværre er der for meget fokus på ”business” og ”ads”, hvilket tager noget af charmen fra spillet.

NBA 2k18 er et super godt spil, der lynhurtigt kan stjæle mange timer fra din dag. Min vurdering er, at spillet kan virke en smule FOR teknisk for dem, der ikke er vant til basketball spil.

Omvendt kunne jeg forestille mig, at spillet er svært at sætte en finger på, hvis man har erfaringer med genren.