Man kører mod op til 99 ghosts i Trackmania Turbo.

Anmeldelse af Trackmania Turbo: “Det er total galskab”

Det gamle PC-spil er nu langt om længe udkommet i en lettere makeover til PS4. Læs Poul fra The Morfars anmeldelse af spillet samt genoplev hans første oplevelse med spillet i videoen i bunden.

Anmeldt af Poul Depka Carstens fra The Morfars – Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Da Trackmania udkom til PC for første gang tilbage i 2003, var det nok de færreste, der havde forestillet sig, at der ville blive afholdt en Trackmania turnering til Danmarks største eSportsmesse, Copenhagen Games i 2016.

Men det blev der.

For i mere end 13 år har Trackmania levet i bedste velgående, og fartglade gamere fra hele kloden har duelleret hinanden i at sætte de hurtigste tider.

D. 24 marts udkom PS4 versionen af spillet, og derfor var det oplagt at smide det forbi en gammel arkade-gamer for at høre hans mening om det nyeste remake.

“Hvis du havde spurgt mig på forhånd, om jeg var typen, der gad spille den samme bane tusind gange for lige at barbere et sekund af min tid, så havde jeg svaret: Hell no! Men det her spil er bare så hamrende vanedannende. Jeg ved simpelthen ikke, hvad det er. Jeg tog mig selv i at genspille de samme baner mega mange gange,” siger han.

Alligevel har han dog en teori om, at det har noget med indlæringskurven at gøre.

“Den er perfekt. Man VED, at man kan gøre det bedre. Det er marginalerne, man er oppe imod, og det fanger bare,” siger han.

Som man kender det fra Trackmania til PC, så kører man ikke direkte mod andre spillere. Man kører mod såkaldte ghosts og skal udelukkende forsøge at sætte bedre tider på de korte baner.

“Spiller man online, kan man vælge at køre mod 99 andre ghost-tider, og det er bare fedt at se, når 50 spillere bliver pillet fra på en forhindring. Når runde er slut, så kan man se, hvordan man ranker i verden, Danmark og i lokalområdet,” siger han.

Som dreng elskede Poul at besøge arkaderne, og han understreger, at Trackmania Turbo giver den helt rigtige arkade følelse. Så derfor: Er man lidt oppe i alderen og drømmer om en tur ned af memorylane og forbi arkadehallen, så bør man erhverve sig Trackmania Turbo til PS4.

Trackmania Turbo har i hvert fald fået ram på Poul:

“Det er super, super fedt. Jeg er fuldstændig vild med det, og jeg vil med garanti samle det op mange gange,” siger han.

Poul giver Trackmania Turbo 4,75 ud af seks stjerner – hvilket er en ulden Hulk Hogan på mustacheskalaen, som er den skala, The Morfars anmelder ud fra.

I videoen herunder kan man se Pouls jomfrutime med Trackmania Turbo. Vi beklager at Poul til tider er lidt lav i forhold til in-game lyden. Det skulle der gerne blive rettet op på i fremtidige first-hands-on videoer i vores anmeldelser.

Watch live video from TheMorfars on www.twitch.tv

Esportsmagasinet har et samarbejde med The Morfars og denne anmeldelsen er skrevet på baggrund af The Morfars Podcast, som man kan høre i sin fulde længde på deres side – themorfars.dk.

Skriv et svar