Astralis er i finalen ved ESL Pro League Odense

Astralis vandt dagens første semifinale ved ESL Pro League i Odense. Danskerne skal enten møde Team Liquid eller MiBR i morgendagens finale.

Dagens kamp var ikke bare ”endnu en semifinale” for Astralis. Dagens kamp var altafgørende, hvis danskerne skulle gøre sig forhåbninger om at sikre sig Intel Grand Slam-præmiepuljen på $1.000.000.

Ja, du læste rigtigt. Der er tale om godt og vel 6.500.000 danske kroner, og det er endda foruden de 1,6 mio., som en finalesejr i Odense i forvejen vil udløse. Og efter dagens strabadser er Astralis nu potentielt kun fem maps fra den rekordstore præmiesum.

Astralis vs. Mousesports

Før Astralis kunne gøre sig nogle som helst forhåbninger om at få fingrene i den store præmiesum, måtte Astralis besejre mousesports. Og mouz skulle vise sig at blive en noget større udfordring, end eksperterne havde regnet med. Bookmakerne havde før kampen gjort Astralis til storfavoritter med et odds på omkring 1.20.

Astralis kunne dog nøjes med blot to maps til at afgøre dagens semifinale.

Første map:

De to semifinalister tørnede ud på mousesports map pick, Mirage.
Mousesport spiller helst Mirage, hvis de kan slippe afsted med det. Med god grund. Mouz’ win rate er også højest på ørkenklassikeren.

Det lignede i lang tid smooth sailing for Astralis. Og danskerne kunne i cruise control køre en pauseføring på 9-6 hjem.

På t-siden formåede Mousesport at bevise, hvorfor de med god grund havde valgt Mirage i map-vetoen. Mouz reducerede til 11-13 i Astralis’ favør, men danskerne kunne ultimativt lukke første map 16-12. Især device spillede fremragende med en ADR på 108.2.

Andet map:

Mousesport måtte efter første map erkende, at de havde ryggen mod muren. De tabte deres eget map pick og kunne nu se frem til at spille et ”alt eller intet”-map på Inferno. Inferno, danner rammerne for mousesports dårligste win rate. Der var derfor ikke meget, der tydede på, at mouz ville trade maps med danskerne.

Astralis havde da også styr på mouz i størstedelen af mappet. Device fortsatte på Inferno, hvor han slap på Mirage. Med 17 kills på 15 runder, kunne device sende Astralis til halvleg med en 10-5-føring. Det hjalp bestemt ikke mousesport, at Astralis vandt den anden pistolrunde. Derfra så danskerne sig ikke tilbage.

15-5 ender den første semifinale ved ESL Pro League Odense 2018.

Astralis avancerer til finalen ved ESL Pro League i Odense. Danskerne holder derved drømmen om at vinde deres første turnering i Danmark i live. Og ikke mindst Intel Grand Slam-præmien, der stadigvæk er på højkant.

Senere i dag, når den anden semifinale spilles, vil det blive afgjort, hvorvidt danskerne skal møde enten Team Liquid eller MiBR i finalen. Husk du kan følge kampene direkte på DR3.