Astralis vandt ESL Pro League Odense i december. Foto: via. ESL - Helena Kristiansson.

Astralis vinder ESL Pro League Odense og 8,2 mio. kr.

Der var tårnhøje forventninger hos hjemmebanepublikummet i Sparekassen Fyn Arena, da Astralis og Team Liquid tørnede sammen i ESL Pro League Odense-finalen. Forventningerne blev indfriet, og Astralis kan nu kalde sig Intel Grand Slam-vindere og indkassere 8,2 mio. danske kroner.

– af Markus Ambrosius og William Demant

Astralis havde alt at spille for i dag. Et ekstatisk hjemmebanepublikum, en svimlende præmiesum og ESL Pro League Season 8-trofæet. Og selvom Astralis og RFRSH Entertainment er kendt for deres notorisk professionelle tilgang til esport, så kunne det eksterne pres afgjort fornemmes, da de danske drenge indtog Sparekassen Fyn Arena. Mental-coaches eller ej, er det umuligt, ikke at lade sig påvirke af det inferno af jublen og tilråb, publikum lagde for dagen.

Train: Nervøse Astralis falder igennem

Train blev overraskende valgt af Astralis som deres første pick. Mappet blev en ubekendt faktor, da ingen af holdene havde spillet Train endnu i Odense.

Astralis taber pistolrunden, og det ligner, at danskerne har nogle nerver de lige skal af med, ovenpå en ekstatisk tur igennem arenaen før kampens start.

Liquid sammensætter hurtigt tre runder, inden Astralis formår at komme på tavlen og reducere til 3-1. Amerikanerne svarer dog prompte igen og udbygger føringen til 8-1. Astralis’ økonomi har trænge kår. Især fordi Astralis kører et dobbelt AWP-setup i deres første buy-round.

I ottende runde er alt på spil. Device er på en såkaldt glass canon – en AWP uden armor – og alt er sat på et bræt. Runden ender med, at Magisk bliver knifed i et forsøg på at lave en smoke defuse.

Astralis får ikke rigtig sat sig på opgøret på trods af, danskerne traditionelt set er stærkest på CT-siden af Train. Et triple kill fra Xyp9s bliver en parentes i fuldstændig Liquid-dominans i første halvleg.

I mappets anden halvleg vinder Astralis med nød og næppe pistolrunden og de efterfølgende tre runder. Herefter æder Liquid sig dog gradvist tilbage i kampen.

I 22. runde ender Dupreeh i en altafgørende 1v1 imod nitr0, der ender med at gå amerikanerens vej. Stillingen er 14-8 i Liquids favør. Liquid tager de sidste to runder med lethed, og amerikanerne tager første map i overbevisende stil.

Mirage: Astralis fighter sig til vigtigt point

På Liquids map pick, Mirage, fortsætter det amerikanske hold deres momentum, da de vinder pistolrunden og de efterfølgende tre runder.

Men pludselig kommer Astralis tilbage i kampen og begynder at ramme deres skud. De formår efter en række tætte runder at udligne til 5-4 anført af Xyp9x og Dupreeh, der skiftevis vinder vigtige clutches.

Herfra spidser kampen igen til og de to hold kommer foran på skift, alt imens at publikums udbrud veksler mellem jubel og ærgelse. 

Ved pausestillingen 6-9 i Liquids favør ligner amerikanerne dog et hold, der ikke har tænkt sig at lade Astralis komme tilbage i kampen.

Men efter pausen er det tydeligt, at Astralis’ gla1ve ikke har i sinde at give op, da han på imponerende vis nedlægger fire modstandere i mappets anden pistolrunde.

Men Astralis har svært ved at knække Liquid-spillernes vanvittige aim og runderne skifter hænder, som var det en omgang casual deathmatch. Særligt device har svært ved at få tur i den og skraber i 20. runde bunden med en ADR på 29.0 på et tidspunkt i kampen, hvor Astralis har overladt AWPen til Dupreeh.

I takt med, at larmen fra hjemmepublikummet tager til, finder Astralis sig dog mere tilrette på mappet og tager for første gang føringen til stillingen 11-10, efter gla1ve leverer et køligt og kontrolleret ace.

Det skulle vise sig at være en god idé at udruste AWPeter med AWPen, da han i mappets sidste runder får adskillige vigtige kills, der er med til at udbygge Astralis’ føring til 15-10.

Liquid formår dog at pynte lidt på resultatet, inden Astralis lukker mappet ved stillingen 16-11.

Inferno: Økonomisk kapløb i tæt map

Astralis starter som terrorister på Inferno, der var en turbulent affære. Astralis vinder indledningsvist pistolrunden, men Liquid force-buyer i anden runde og udligner med det samme scoren til 1-1.

I de næste seks runder bølger kampen frem og tilbage, men Astralis holder sig hele tiden á point med amerikanerne, hvilket er mere end godkendt taget i betragtning af, at Astralis især er kendt for deres stærke CT-side på Inferno.

Astralis vil dog ikke nøjes med at køre et lige parløb med Liquid. Danskerne trækker fra under slutningen af deres T-side og ender med et fremragende udgangspunkt før pausen. 10-5.

Efter pausen blev det straks mere spændende, da Astralis på paradoksal vis fik problemer på deres famøse CT-side. Liquid vinder mappets anden pistolrunde og reducerer i forlængelse af den til 10-8.

Derfra haler Liquid ind på Astralis. Amerikanerne udligner til 11-11. Men efter et par eco-runder i streg, sætter danskerne foden ned.

Astralis cruiser resten af mappet igennem, og når Xyp9x laver et ace gennem en smoke, så er det svært at tabe.

Dust 2: Astralis-dominans efter pausen!

Astralis havde valgt, at kampens fjerde map skulle være Dust 2, og danskerne var klar fra starten, da de i overbevisende stil sikrer sig mappets første 4 runder.

Team Liquid slår dog fra sig og får bomben plantet i 5. runde, hvormed de udligner til stillingen 4-1 og samtidig får stabiliseret økonomien. Herfra kæmper Liquid sig stille og roligt tilbage i kampen og skaber igen spænding i opgøret.

Ved stillingen 4-4 bliver Astralis tvunget ud i et force buy og overgiver momentum til Liquid, der kan sikre sig den efterfølgende runde og bringe sig foran for første gang på mappet.

Efter en sløj start på Train og Mirage er device nu endelig spillet varm og sikrer Astralis et par vigtige kills, der for en kort stund sender dem tilbage i førerposition. Amerikanerne giver dog ikke op uden kamp og med smarte taktiker og fornuftig burg af granater stjæler de igen føringen fra danskerne og kan gå til pause med en snæver føring på 7-8.

Efter pausen er det Astralis’ tur til at bevise sit værd på T-siden. Og det begynder godt for danskerne, der sikrer sig pistolrunden uden problemer og dermed udligner.

Astralis skruer herefter bissen på, mens de efter hver vunden runde opildner det odenseanske publikum, der råber så højt, at taget på Sparekassen Fyn Arena er ved at løfte sig.

Efter 7 overbevisende runder ligner Astralis ved stillingen 14-8 et hold, der er på vej mod en historisk sejr, og på trods af at Liquid kæmper det bedste, de har lært, er der ingen vej tilbage.

NAF og company får dog to runder og kan pynte lidt på resultatet, men Astralis fastholder momentum og kan derefter lukke kampen med to sammenhængende runder. 16-10 i Astralis favør.

Astralis fik dermed endegyldigt skovlen under Liquid og kan nu krydse to bedrifter af på deres to do-list; vind en betydningsfuld turnering på dansk grund, OG indkassér som verdens første CS:GO-hold Intel Grand Slam-præmiepuljen.  

Og når ja! Astralis er ESL Pro League Season 6-vindere! Det er Astralis’ niende trofæ i 2018. Ganske enkelt imponerende. Stort tillykke!  

GGWP, Astralis!

Foto: via. ESL – Helena Kristiansson.