Mascherano og Messi. Holdkammerater på både klub- og landshold. Foto: Wikimedia Commons

FC Barcelona-profil gør karriere inden for esport

Tidligere FC Barcelona-spiller skal tage del i udviklingen af Sydamerikansk esport.

Skrevet af Markus Ambrosius 

CV’et fejler ikke noget. Fire La Liga-titler, to Champions League-trofæer og argentinsk VM-sølv i 2014. Javier Mascherano har mildest talt haft en succesfuld fodboldkarriere. Argentinerens primære succes blev grundlagt i årene hos FC Barcelona, hvor han blandt andre har spillet sammen med verdensstjerner såsom Iniesta, Neymar og Messi. Nu til dags spiller Mascherano i den kinesiske fodboldliga, og karrieren lakker unægtelig mod enden. I hvert fald fodboldkarrieren.
Det ser nemlig ud til, at den flittige argentiner allerede har fundet noget at beskæftige sig med, når støvlerne bliver lagt på hylden.

Fra den virkelige grønsværd til den virtuelle
Mascherano har indgået en samarbejdsaftale med det latinamerikanske esportsagentur eSports Planet. Mascherano skal medvirke til at promovere esportsturneringer i Latinamerika. Det skulle eftersigende være fodboldbaserede videospil som for eksempel EAs FIFA-serie, Mascherano bliver ambassadør for.
Argentineren er ikke den første fodboldspiller, der bevæger sig fra den virkelig grønsværd til den virtuelle. Gerard Pique er, udover at være Mascheranos tidligere holdkammerat, også engageret i den fremadstormende esportsbranche, det melder esportsinsider. Pique er både stifter og præsident af eFootball.Pro-ligaen, der, i samarbejde med japanske KONAMI, vil danne rammerne for en esportsliga, hvor blandt andet FC Barcelona vil deltage.

Inden for den danske esportsscene er Kasper Hvidt vel sagtens det mest kendte eksempel på en »old school-sportsudøver«, der gør sit indtog i esportsbranchen.

Skriv et svar