Bedste Gaming Internet

Siden indeholder sponsoreret indhold.

Er du på udkig efter en stabil internetløsning til den bedste gaming oplevelse – så er du kommet til det rette sted. 

Hvad er vigtigt for dig, når du skal vælge en god og stabil bredbåndsløsning for at skabe bedste gaming internet oplevelse? Er det hastighed, responstid eller en billig løsning der er altafgørende for dig? Skal det være bredbåndsløsningen DSL, COAX eller fibernet? Det kan være svært at navigere rundt hos alle bredbåndsudbydere og finde frem til, det du lige præcis har brug for. Med denne guide vil vi hjælpe dig med at skabe et overblik over, hvilke elementer du bør overveje for at opnå den optimale bredbåndsløsning. Du skal blot at indtaste din adresse herunder for at få vist udbydere, som kan levere bredbånd på DIN adresse.

Læs mere om bredbånd her

Herunder kan du sammenligne forskellige tilbud fra bredbånds- og fibernetudbydere og tilpasse det dine behov ved at filtrere efter ønske.

Dine krav til internet

Det er en god idé at få defineret, hvilke krav og kriterier du har, når du skal vælge internet. Er det vigtigt at det er billigt internet, at det har en høj hastighed, høj download og/eller upload, skal det være DSL, COAX eller fibernet? Hvor mange gamer i din husstand? Hvor mange enheder skal tilgå internettet? Skal det være trådløst eller med kabel? 

Spørgsmålene er mange, men heldigvis har vi lavet en guide til dig, hvor du kan læse om de forskellige teknologier og deres betydninger for dermed at kunne vælge lige den internetløsning du har brug for til en god gaming oplevelse. På den måde sikrer at din internetforbindelse lever op til lige netop dine krav.

Hvor mange bruger internetforbindelsen?

Et godt internet afhænger blandt andet af antallet af brugere og enheder. Er du kun dig selv, kan du gå videre i guiden. Hvis I er flere, der spiller på samme tid, er hovedreglen at 4-5 mbit pr. enhed er nok. En enhed kan blandt andet være en telefon, computer eller smart-device som et tv med internet forbindelse. En god stabil bredbåndsforbindelse kan bedst opnås via fibernet, hvis I er mange der gamer på samme tid. Læs mere under afsnittet fibernet.

Mbit/s

Mbit står for megabit og afgør hvor hurtig en internetforbindelse du får. Jo højere mbit, jo hurtigere internetforbindelse. Du får den bedste gaming oplevelse ved at have en relativ høj mbit hastighed for dermed at reducere din ping. Læs mere under afsnittet om ping og responstid.

Hastighed, hvor meget?

Hvad er dit krav til hastighed for at skabe en god gaming oplevelse? Det anbefales at du har en download hastighed på minimum 200-300 Mbit/s. Download hastigheden er det første tal, der fremgår, når du kigger på Mbit i en bredbåndsforbindelse og upload er det sidste når du for eksempel ser 300 Mbit/s – 200 mbps. 

Download vs. upload

Download hastigheden (Mbit) er ofte større end upload hastigheden (Mbps) på din bredbånds aftale med mindre du vælger en fibernet forbindelse, så er download og upload hastigheden den samme (Læs mere under afsnittet fibernet). Det er download hastigheden du bruger til at surfe på hjemmesider, se videoer, downloade spil samt til at hente nye gaming opdateringer. 

Upload hastigheden har indflydelse på de ting du uploader, f.eks. billeder eller hvis du selv streamer. Bruger du for eksempel Twitch, anbefales det, at du har mellem 2,5-4 Mbps. Til Youtube anbefales det, at du har mellem 1,5-4 Mbps for at se videoer i 720 pixels. Hvis du er host for et spil kan upload hastigheden have betydning. Her anbefales det, at du max er host for 4-5 personer, hvis du ikke benytter en fibernet forbindelse. 

Ping og responstid

Til gaming er upload og download ikke det vigtigste, men latency og responstid. Latency er også kendt som ping. Det handler om den forsinkelse, der sker mellem dine handlinger og det du ser på skærmen. En høj ping er dårlig når du gamer og kan føre til, at du ikke kan spille et spil. Her kommer antallet af enheder forbundet til dit internet til at have indflydelse på din gaming oplevelse. En høj hastighed kan trække din ping ned, så det er vigtigt at gå efter når du vælger hastighed.

BREDBÅNDSTYPER
DSL bredbånd

Er en internetforbindelse, der leveres gennem telefonstikket, via et kobberkabel. Denne internetforbindelse er koblet til via fastnet telefonkablerne. Hos nogle udbydere kan du få denne løsning med op til 100 Mbit i download hastighed. Dog garanterer denne forbindelse ikke nogen stabil hastighed, og der kan ske støj på forbindelsen som vil forsinke og give en lavere gennemsnitshastighed. Hvilket kan være upraktisk når du gamer.

COAX bredbånd

Er en teknologi hvor antennestikket benyttes og transporterer internettet denne vej via coax kabler. COAX internetforbindelser kan findes helt op til 1000 Mbit. COAX forbindelsen er den mest benyttede internetforbindelse, men er under hård konkurrence fra særligt fibernettet.

Fibernet bredbånd

Fibernet er en nyere type internetforbindelse, som både er en hurtigere og mere stabil løsning end de andre typer bredbåndsløsninger som, DSL og COAX, da forbindelsen leveres lynhurtigt via fiberkabler. Ved fibernet er upload og download hastigheden den samme. Desuden bliver fibernettet ikke påvirket, hvis der er flere, der bruger internettet på samme tid. Hvis du downloader meget når du gamer, kan fibernet være den rette løsning for dig, hvis du ønsker en hurtig opdatering eller download af et spil. 

Hvis du vil vælge fibernet, er det vigtigt at undersøge, om du kan få lagt fibernet på netop din adresse. Det kan være dyrere at anskaffe fibernet end de andre bredbåndsløsninger, dog vil du med fibernet være sikret en hurtig og stabil internetforbindelse, så du undgår at lagge og opleve forsinkelser midt i et spil. 

Mobilt bredbånd

Denne type forbindelse bør du helt undgå hvis du gamer. Mobilt bredbånd kan have svigtende forbindelse, og det kan bruge en del data når du downloader. Det vil skabe den bedste gaming oplevelse hvis du bruger kabler i stedet for at koble forbindelsen op på WIFI. Derudover kan det også være med til at forbedre din ping. 

Billigt internet

For mange har prisen en stor betydning, da internet er en fast månedlig udgift. Heldigvis kan du med vores sammenligner sikre, at du får det billigste internet, som lever op til dine kriterier for en god  gaming oplevelse. Hvis prisen for dit vedkommende er altafgørende, kan du øverst på siden indtaste din adresse og i kolonnen ved siden af vælge “billigste”. Herefter vil vores bredbåndsudbydere blive listet op på siden med billigste internetudbyder først. 

Din adresse har betydning for din internetforbindelse

Det kan spille ind, hvor i landet du har adresse i forhold til dækning fra de forskellige bredbåndsudbydere. Derudover kan fibernet lægges på nogle adresser i landet, og det er derfor vigtigt at undersøge, om du kan få fibernet på din adresse, hvis du ønsker denne løsning.

Indtast din adresse og se hvilke bredbåndsudbydere, du kan få leveret stabilt internet fra. 

Bredbåndsudbydere på esportsmagasinet.dk

Vi tilbyder en bred vifte af bredbåndsudbydere her på sitet. Vi tilbyder bredbåndsløsninger fra: TELMORE, Oister, CBB MOBIL, OK, duka, Telmore, youSee, 3, KVIKNET, Max Speed, BOXER, Fastspeed, KAZOOM, Stofa, WAOO.

Gode råd til en god gaming oplevelse med bredbånd
  • Undgå mobilt bredbånd – brug kabler fremfor WIFI.
  • Fibernet kan skabe den mest stabile forbindelse.
  • Kig efter høj hastighed for at reducere din ping.
  • Kig efter hastigheder på minimum 200-300 mbit i download hastighed.
  • Hvis du er host skal du være opmærksom på upload hastigheden eller vælge en fibernet forbindelse. 
  • Sammenlign priser for ikke at betale for meget for din internetforbindelse.