Foto: By Nflfantasytest - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44812427

Brugernavne og kodeord lækket fra stort dansk netparty

1300 af deltagernes navne, adresser, e-mailadresser, brugernavne og kodeord ligger nu frit tilgængeligt på internettet. 

Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Hvis man tilhører den kategori af danskere, der bruger det samme – eller mindre variationer af det sammen kodeord flere steder og samtidig har deltaget i Nordsjællandsk LAN-party, også kaldet NL-Party tilbage i 2016, bør man se sig om efter et nyt login.

1300 af deltagernes oplysninger ligger nemlig frit tilgængelig på internettet. Det skriver tech-nyhedssitet version2.

Det er en dansk bruger af et hackerforum, der har lækket listen sammen med flg. besked:

“Dette er hele nlparty.dk’s database, inklusiv deres brugerinformationer, hvor de har valgt at gemme alle kodeord i clear text…Husk at jeg ikke har bruteforced alle passwords, NLParty har selv valgt at gemme dem i clear text. Jeg synes det virker utrolig sketchy at de har gjort dette, og tvivler på at de kan komme med en god forklaring. Jeg tror de ved hvad der er sket, for hjemmesiden er ikke oppe længere,” skriver brugeren.

Arrangøren af eventet Oliver Rimmer beklager situationen overfor Version2.

“Det er ekstremt ærgerligt at blive ramt af sådan noget her flere år efter, at man har afsluttet det, og jeg kan ikke helt fatte, at der er nogen, der synes, at det er fedt at stjæle den her slags data,” siger Oliver og uddyber “men jeg håber at folk får skiftet kodeord i tide, og det er godt at folk bliver opmærksomme på problemet,” siger han til Version2.