Er Outriders den næste store succes?
Credit: Square Enix

Cheaters bliver nu mærket i Outriders

At snyde i videospil er intet nyt, det sker ofte og til manges store frustration. Det ødelægger spillet og de mekanismer, der er indbygget. Håndteres de ikke i tide, kan de i værste fald resulterer i at et spil dør. Det er derfor vigtigt at finde en måde at håndtere folk, som ikke ønsker at spille efter samme regler som alle andre.

Hårdt mod hårdt

People Can Fly, som står bag Outriders spillet, der udkommer d. 1 april, har valgt at gå hårdt mod hårdt. Det skriver PC Gamer. I spillets demo, der har været ude i en måneds tid, har der været 2 millioner spillere inde i alt og prøve kræfter med det nye skydespil. Af dem er der identificeret 200, der på forskellig vis har snydt med spillet. Det er altså en meget lille andel af spillerne, men det forhindre ikke People Can Fly i at gå hårdt mod hårdt.

Mærket

Spillere, som bliver taget i at snyde, bliver mærket. På den måde er det muligt at skabe restriktioner, særligt i forhold til matchmaking. Du kan stadig spille spillet alene, men det vil ikke være muligt at matche op med andre “lovlydige” spillere, hvilket kan gøre spillet næsten umuligt at spille som multiplayer.

Hvad er snyd i Outriders?

Ifølge People Can Fly er der fem måder, hvorpå snyd identificeres.

  • Intentionelt at spille spillet uden anti-cheat programmet 
  • At ændre spillets filer for at forbedre en karakter, f.eks. level, skills, inventory osv.
  • Eksternt at modificere elementer der påvirker tid sensitive events
  • At gøre brug af træningsprogrammer for at få fordel i spillet
  • At bruge programmer der ændre spillets gameplay, f.eks. aimbots.
Mulighed for at komme på den gode side

Denne måde, at håndtere snydere betyder, at de fortsat kan spille, men at deres snyd kun påvirker dig selv. Det kan altså ses som et slags mod. Et mod der fortsætter, hvis du har snydt i demoen, med mindre du aktivt går ind og sletter alle dine karakterer og alt du har på dine kontoer. Kun på dén måde kan du blive afmærket og dermed komme til at spille spillet med andre. 

Outriders kommer d. 1 april og kan spilles på PC, Xbox One serien, Xbox Series One serien, PS4 og PS5.