Civ 6 er ude til konsollerne. Foto: Firaxis Games / 2K Games

Civilization 6 er ude på konsollerne: Bare lige én tur mere

Når det kommer til strategispil er og bliver Civilization ét af de allerstørste, og langt om længe er det sjette spil i serien udkommet til konsol.

af Peter Skjøtt Poulsen

Vi har givet nyudgivelsen et skud, for at se hvordan det føles at erobre verden med controller i stedet for mus og keyboard.

Civilization som serie, har eksisteret i snart 30 år, men de grundlæggende elementer er altid de samme. Opbyg en civilisation indtil den dominerer verdenen. Det turbaserede spil lader dig fokusere på udvinding af ressourcer samt opbygning af religion, samfundet eller militære enheder, men hvordan, du vil vinde verdensherredømmet, er dog helt op til dig. Og måske vigtigst af alt, så er konverteringen af spillet til konsol-versioner en herligt smertefri en af slagsen. Spillet fungerer upåklageligt med controller i stedet for mus og keyboard. Det er nemt at kontrollere, og har en udførlig tutorial for dem, der ikke har spillet Civilization tidligere. 

Underbygget af flot musik og voice overs lavet af Sean Bean fra Game of Thrones og Ringenes Herre, bliver man med det samme suget ind i stemningen, og før man ved af det har man spillet i timevis.

Civilization 6 på konsol er absolut værd at prøve kræfter med, hvad end du er inkarneret fan af serien og strategispil generelt eller er helt nybegynder. Det er forbløffende nemt at styre, og der er mange lag i spillet, som potentielt indeholder mange timers underholdning.

5 ud af 6 stjerner

Skriv et svar