Foto: Cloud9

Cloud9 og Reapered går hver til sit

Og dermed er én af NA’s mest ikoniske coaches ledig på markedet.

Cloud 9-holdet har måtte sande, at deres 2020 LCS Summer Split var langt under niveau. De har derfor besluttet at skille sig af med cheftræner, Bok ”Reapered” Hangyu, annoncerer organisationen på Twitter sent i går aftes.

Den 28-årige blev samlet op af Cloud 9 tilbage i 2016, hvor han har hjulpet de forskellige rosters gennem op- og nedture, herunder flere fremragende præstationer til Worlds. Cloud 9 har sågar formået at kvalificere sig til knockout stage tre år i træk fra 2016 til 2018.

Reapered og Cloud 9 vinder mesterskabet

I hans måske største bestræbelse lykkedes det ham og Cloud 9 at vinde dette års LCS Spring Split, hvilket de ikke har gjort siden 2014. De formåede også at præstere på så højt et niveau, at deres run var ét af de mest dominante i NA’s historie, hvor de kun tabte ét game i den regulære sæson af Spring Split, og kun ét game i playoffs.

De formåede dog aldrig at ride videre på bølgen af succes, for da vi ramte dette års Summer Split, var det ikke længere det samme hold, der loadede sig ind på riften. Det så ellers sådan ud i de første fire uger, hvor de ikke tabte et eneste game. Dette betød, at mange forventede at se dem fortsætte, hvor de sluttede, men de begyndte stille og roligt at tabe alt på gulvet.

FlyQuest og TSM

Det er værd at notere, at noget af det, som måske har gjort udfaldet, er deres nederlag mod FlyQuest og TSM, hvilket resulterede i, at de ikke er med til dette års Worlds. Og dét fik mange eksperter til at tænke, hvad der gik galt.

Vi så mange fans og eksperter, der bebrejdede deres evne til at indfinde sig med den nye meta. De sagde blandt andet, at Cloud 9 ikke kunne spille specifikke champions, som ellers var en essentiel del af enhver komposition i den daværende meta.

C9 gør klar til næste år

Det lykkedes aldrig for Cloud 9 at følge med, hvorfor de nu må følge med fra sidelinjen, alt imens de forbereder sig på næste år. De har dog annonceret, at de beholder den samme roster, da de håber på, at de kan genfinde deres dominante veje.

Cloud 9 står dog nu uden træner, hvorfor de må finde en ny til at lede deres tropper i kamp i den kommende sæson. Reapered var en meget integreret del af Cloud 9, hvor han hjalp med alt fra at udvikle talenter, til at være hjernen bag mange af Cloud 9s vindende strategier. Det er derfor ikke underligt, at mange, herunder os, er meget overraskede over denne beslutning fra Cloud 9.