Foto: Cloud9

Cloud9 spiller med samme LCS-hold i 2021

Cloud9 vil længe blive husket for deres imponerende start på 2020, men endnu mere for den overraskende konklusion, de fik på sæsonen. Det må uden tvivl være et af de mærkeligste øjeblikke, vi har set i Western League of Legends’ historie.               

Heldigvis, hvis du er Cloud9-fan, så er der lys for enden af tunnellen. Det er nemlig blevet sagt, at Cloud9s line-up forbliver sammen i 2021.

Cloud9s line-up forbliver uændret

C9 gik fra at være på toppen af North America, til at misse Worlds for første gang i organisationens historie. C9 så ellers ustoppelige ud, da de gik 35W-2L, men dette blev, noget overraskende, skiftet ud med en win rate på omtrent 50%, da vi gik ind i den anden halvdel af Summer Split. 

Hvordan kunne det ske? Det er en konsensus, som stadig ligger derude, men ingen kan bide sig helt sikre. Vi så et mindre skift i metaen, men ikke nok til, at de taber det hele på gulvet. Det så nærmest ud til at klappen blot faldt ned, og det samme gjorde C9.

Drengene klædt i sort og blåt var ikke længere den fem-mand enhed, eller de fremragende spillere, som vi tidligere havde set. De manglede skarphed, og de var langsomme til at reagere, hvorfor deres team fights ofte blev tabt. Det kan også skyldes deres drafts, som ikke gjorde dem noget godt.

C9 har altid været farlige i pick- og ban-fasen, men C9 skiftede gear, og de valgte i stedet for champions og kompositioner, som ingen mening gav overhovedet. De fik aldrig rigtigt tilpasset holdet. Kunne det skyldes hybris? Eller skyldes det en manglende evne til at opspore sine fejl, og derefter rette kursen? Som tidligere nævnt, så er der ingen, der ved det.

Hårdt for C9-fans

Det må siges at have været en hård tid for C9-fans. De har nemlig set deres hold spille andenviolin til Team SoloMid og Team Liquid i flere år, men de loyale fans blev endelig belønnet med ét af de mest dominante runs i LCS’ historie. Uheldigvis, så varede det ikke længe. Der kan næsten drages paralleller mellem C9 og Icarus, der fløj for tæt på solen.

C9-fans kan trøste sig med, at de vandt dette års LCS Spring Split, så året har ikke været helt spildt. Vi er håbefulde over for, at C9 får identificeret deres problemer, så de kommer stærkere tilbage. Hvis Cloud9 kan opnå samme niveau, som de gjorde under Spring Split, så kan vi glæde os meget til LCS 2021.