Tricked vandt i sidste måned NGC Masters i Tyskland, men skifter overraskende nu ud på holdet. Foto: Tricked eSport

Er Danmark den bedste CS-nation i verden? – Tre danske hold tæt på top-30

Danmark har i lang tid været blandt de bedste lande i CS:GO med tre stabile hold i top-30, og lige nu er tre nye på vej til at etablere sig blandt verdens bedste, da både Fragsters, Tricked og North Academy er tæt på den prestigefyldte liste.

Skrevet af Emil Terkelsen – emil@esm.dk

Danmark er blandt de bedste i verden CS-mæssigt, da der lige nu er hele 17 danskere på top-30 listen, hvor Astralis og North ligger henholdsvis nummer to og fire. Længere nede finder man Heroic, der har svenske “MODDII” på holdet, mens “Magisk” fra OpTic og “AnJ” fra NRG også er med på listen dog blandt de nederste.

Ligeledes er der tre danske hold, som er tæt på at slå igennem, og i denne artikel bliver der sat fokus på disse mandskaber.

Fragsters #46

Fragsters er øverst på listen over det hold, der har udviklet sig allermest blandt de danske underdog hold. Det hele startede ved Copenhagen Games, hvor de overraskede ved at vinde Danmarks mesterskabet, der blev afviklet ved CPH Games.

Det er dog først efter denne titel, at de er begyndt at vise sig frem internationalt, og her vil succesen ingen ende tage. De mistede deres ingame-leder “sycrone” til North Academy for omkring en måned siden, og her var det store spørgsmål, om de kunne fortsætte deres gode takter.

Deres nye tilføjelse “bubski” har næsten forbedret mandskabet, da de blandt andet har formået at kvalificere sig til de europæiske finaler ved WESG, hvor de slog Heroic i den afgørende kamp.

Udover dette så ligger de meget flot i ESEA Premier, hvor de blot har tabt en kamp og vundet fem mod hold som Space Soldiers, PRIDE og Crowns.

De har på omkring to måneder gået fra at være verdens 124. bedste hold til at blive verdens nummer 46, og de er derfor blot 16 pladser fra den eftertragtede liste og det danske hold, der har udviklet sig mest.

Tricked #35

Det tidligere Singularity-mandskab vandt Copenhagen Games turneringen, og de har på trods af tabet af deres stjernespiller “AnJ” fortsat med de flotte takter ved senest at vinde online turneringen IGame.com Nordic Invational, hvilket også sikrede dem lidt under 40.000 danske kroner.

Det så ellers svært ud kort efter, at de mistede deres stjernespiller, men det ligner, at de efterhånden har fået spillet “refresh” ind på holdet under Tricked.

Det viste de også ved deres seneste LAN-turnering, da de i oktober måned drog til Tyskland, hvor de vandt en turnering kaldt NGC Masters, hvilket betød en pengepræmie på omkring 60.000 samt et flot resultat mod verdens nummer 26, da de slog polske AGO i finalen.

North Academy #42

Tilbage i aprilmåned byggede North ud, da de tilføjede en akademi-afdeling, og her har holdet etableret sig som et stabilt top5 hold i Danmark, der samtidig af flere omgange har været tæt på at ramme verdens top-30 liste.

North Academy tilføjede for omkring en måned siden Fragsters’ ingame-leder “sycrone”, og de er lige så stille begyndt at vise, at det var den rette beslutning.

Ligesom Fragsters formåede de at nuppe en af de danske billetter til WESG’s europæiske finaler, og derudover har de sikret sig flere flotte resultater blandt andet ved NGC i Tyskland, hvor de kom på en samlet 3-4. plads, mens de ligeledes har haft flere flotte resultater mod store hold online.

Den seneste store overraskelse fra North Academy var mod HellRaisers i kvalifikationen til SL i-League, hvor de slog HellRaisers i en bedst ud af tre kamp med scoren 2-1.

Danmark ser stærke ud i CS:GO

Alle tre hold har potentiale til at bryde igennem til den prestigefyldte top-30 liste, spørgsmålet er blot hvornår, at det næste store resultat fra en af de tre danske underdog-hold kommer. En af de større turneringer hvor muligheden er der, er ved de kommende europæiske finaler ved WESG. Her vil både Fragsters og North Academy være tilstede, når det skal afvikles i Barcelona fra den 22 november til den 26.

 

Skriv et svar