Dansk esportsstart-up til stor finale i Californien

Der er en investering på en million dollars på højkant, når danske GamerzClass på fredag indtager scenen til Pegasus Tech Venture Startup World Cups Grand Finale.

Virksomheden, der producerer og formidler videokurser indenfor esport, vandt konkurrencens skandinaviske kvalifikationsrunde i København og skal nu pitche deres forretning ved den globale finale i Silicon Valley.

“Siden vi kvalificerede os til den globale finale, har vi arbejdet i døgndrift med at udvikle vores forretningsplan og forbedre vores pitch. Vi har indgået samarbejder med nye instruktører og præsenteret en helt ny abonnementsordning,” siger Victor Folmann, der er administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

Blandt de bedste i Europa

Sejren i København gav ligeledes adgang til den europæiske finale, der blev afholdt i Prag den 9. og 10. april. Her endte GamerzClass blandt de tre bedste startups.

“Efter deltagelsen i Prag er vi blevet skarpere på hvem, vi er som virksomhed, og at vores produkt er mere end blot et gamingkursus. Vi har for alvor slået fast, at mange af de færdigheder, som vi giver vores studerende, er færdigheder, som de også kan bruge i den virkelige verden,” fortæller Victor Folmann.

Øje for det amerikanske marked


Finaleeventet består af oplæg fra nogle af verdens mest succesfulde tech-entreprenører fra virksomheder som Intel, Oracle og Netflix og afsluttes med pitchkonkurrence for GamerzClass og de 39 andre virksomheder, der har klaret sig igennem nåleøjet.

“Den globale finale har siden dag ét været særlig interessant for os, da der er nogle stærke potentielle partnere i USA. Markedet er i rivende udvikling, og kan vi få hul igennem til nogle af deres esportsakademier og -universiteter, er det et stort skridt i den rigtige retning,” siger Victor Folmann.

Finalen foregår i morgen, fredag.

Skriv et svar