SKT efter deres seneste Worlds-sejr i 2016. Danske Spil mener, at de har en chance igen i år Foto: Riot

Danskere på jagt efter kæmpepræmie på 5,2 mio

Lørdag starter verdensmesterskaberne, Worlds, i League of Legends, og det er med en førstepræmiepulje på lidt over fem millioner danske kroner.

Turneringen, som også kaldes Worlds, afvikles i Kina over godt halvanden måned, indtil en vinder findes. Og her er et par danskere faktisk med i favoritfeltet til den samlede sejr og præmiepulje.

Det er en kæmpestor turnering, og for de fleste af holdene er det årets højdepunkt. Alle de bedste er samlet i Kina til Worlds, så det bliver som altid et helt vildt show.

Oddssætter hos Danske Spil, Rasmus Schmidt-Hansen, fortæller om det danske islæt i turneringen med størst chance for succes:

“Et par af Team SoloMids vigtigste spillere er danskere. Bjergsen og Svenskeren skal sammen med resten af holdet forsøge at revanchere sidste års skuffende indsats, hvor de ikke kom i playoffs. I år har Team SoloMid leveret rigtig fint med flere turneringssejre, så chancen for at komme videre fra gruppen og til kvartfinalerne er bestemt tilstede for dem,” vurderer han.

Team SoloMid, Bjergsen og Svenskeren skal dog alligevel overraske gevaldigt, hvis det skal blive til turneringssejr, vurderer oddssætteren.

“De asiatiske hold dominerer verdensscenen i League of Legends, så det er dem, man skal slå. De seks oddsmæssigt største favoritter i Worlds er koreanske eller kinesiske. Det ikke-asiatiske hold, vi forventer klarer sig bedste, er Team SoloMid, hvor Bjergsen og Svenskeren altså er to af spillerne,” siger Rasmus Schmidt-Hansen.

Hos Danske Spil sætter man dog ikke sin lid til, at danskerne ender i finalen.

“Vi tror, at slaget om titlen bliver en kamp mellem SKT, Longzhu og SSG. De har ganske simpelt de bedste spillere,” vurderer han.