Foto: DR Nyheder Youtube

DR erfarer: Derfor er danskerne bedst til Esport

I en YouTube video forklares der, hvorfor præcis Danmark, trods landets størrelse, er et af, hvis ikke det førende land inden for esportens verden.

af Oliver Heide

Danmark har nemlig nogle af verdens bedste spillere indenfor de diverse esports spil – blandt andet Caps, N0tail, dev1ce og Bjergsen er nogle af de topatleter, som dansk esport kan være stolte af. Derudover har vi også det, der siges at være Counter-Strike historiens bedste og mest dominerende hold – nemlig Astralis, der lige nu har fire major titler.

Men hvorfor er Danmark et af, hvis ikke det førende land, inden for esport? Det giver DR et bud på i deres YouTube video.

Det første bud der bliver kommet med i videoen er, at vi i Danmark har råd til teknologi. Danmark har nemlig den næstbedste internet dækning i hele verden, kun Kuwait (Det fjerde rigeste land i verden), ligger foran Danmark på denne front, og i snit har Danmark den tredje hurtigste forbindelse – i hele verden!

Det andet bud er, at vi har tid til at øve os. Grundet landets robuste velfærdssystem, der blandt andet gør det gratis at tage en uddannelse, har unge mennesker et mindre pres til at få et job, for at kunne blandt andet betale sin skolegang, betale til sine fritidsinteresser osv. Derfor har unge danskere mere tid til, f.eks at øve sig i sin favorit esportsgren, men også mere tid til at lave lektier og være sammen med venner

Det tredje bud er, at der nemlig er esport på ens skoleskema. Faktisk er der 54 efterskoler, gymnasier og højskoler, der alle sammen har det til fælles – at der er esport på skoleskemaet. Her bliver der ofte knyttet den almene fysiske sport til esporten, da det er en essentiel del af at være atlet – at være i god form.

Den fjerde og sidste bud er, at esport er blevet gjort mere “voksen”. Det vil sige, at flere er blevet oplyst om esporten, at det altså er en konkurrencedygtig sportsgren, der kræver disciplin, fokus og ambitioner. Esporten er nemlig blevet trukket ind i stuen, biograferne, og fylder flere stadier i Danmark, så flere har åbnet øjnene op for esporten, som en rigtig sportsgren.

Hvis du ønsker at høre mere om DR’s bud, så kan du se videoen nederst i artiklen.

Du kan se videoen her:


Skriv et svar