Drama i den magiske verden

Et nyt spil med udgangspunkt i de magiske Harry Potter-bøger er under udvikling, men det sker ikke uden drama. Spiludvikleren Troy Leavitt, som er en af de ledende udviklere bag spillet Hogwarts Legacy, har valgt at forlade udvikleren Avalanche Software. Det annoncerede han i et tweet tidligere på måneden. Hvorfor er først kommet frem nu.

Familie problemer

Mange havde spekuleret i årsagen til Troy Leavitts afgang. I nat skrev IGN en opdatering på sagen: I en video bestående af et redigeret Zoom opkald fortæller Leavitt til sine gamle kolleger om årsagen til, at han forlod virksomheden tilbage i februar: Familie problemer. Det er oprindeligt noget der ligger flere måneder tilbage, da han allerede i august 2020 forlod Avalanche Software første gang, men blev i oktober ansat igen. Det varede dog kun til februar.

Antifeministiske holdninger

Troy Leavitt er dog ikke kun udvikler, men også indehaver af en youtube kanal, der giver udtryk for nogle antifeministiske holdninger, hvilket DR skriver har ført til vrede og bekymring hos Harry Potter fans. Han har blandt andet støttet op omkring Pixar-grundlæggeren John Lasseter, som er anklaget for sexchikane, og udtrykt sympati for Gamergate, der tillader chikane af kvinder og minoriteter i gamingverdenen.

Anklager om at være transfobisk

Sagen med Troy Leavitt er dog langt fra den første storm der har været i det magiske Harry Potter univers. Forfatteren bag bøgerne, J. K. Rowling, har også af flere omgange været ude i stormvejr. Hun har blandt andet udtrykt hvad Harry Potter fans har tolket som værende transfobisk, da hun gav støtte til Maya Forstater, der ikke mener man kan skifte køn. Samme anklager lyder omkring forfatterens nye krimi ‘Troubled Blood’, hvor en seriemorder klæder sig ud som kvinde.

Hogwarts Legacy er forventet til udgivelse i 2022, efter at være udskudt fra 2021. Spillet udkommer til PlayStation 4 (ink. pro) og 5, Xbox konsollerne og PC.