Foto: IEM

BREAKING: E-Sport Danmark er nu en del af Dansk Atletik forbund

Banebrydende aftale mellem eSport og atletik åbner op for nye muligheder i krydsfelt mellem gaming og idræt.

Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Esportsmagasinet.dk kan her berette en ny og banebrydende aftale mellem E-Sport Danmark og Dansk Atletik Forbund.

Kunne du være interesseret i at støtte Esportsmagasinet med 1 kr. pr. artikel, så vi kan tilknytte endnu en skribent? – Læs mere her.

Dansk Atletik Forbund har nemlig optaget E-Sport Danmark som associeret medlem, og dermed indleder idrætten og Gaming for første gang i Danmark et formelt samarbejde, som bl.a. resulterer i, at eSport næste år er med som særskilt disciplin i Skole OL.

Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen forklarer om aftalen:

“Vi tror, at vi hver især kan lære meget af hinanden. Vi har drevet organisationsarbejde i mere end 100 år, og har mange års erfaring med frivilligt foreningsarbejde i en ganske kommerciel idrætsverden, hvilket vi forventer vil være et godt udgangspunkt for modningen af eSport i Danmark i de kommende år,” siger han i en pressemeddelelse.

Men det er ikke kun E-Sport Danmark, som kan lære noget af samarbejdet understreger Jakob Larsen:

”Som traditionel idrætsgren er vi dygtige til at engagere dem, som er mest tiltrukket af vores aktiviteter. Men gaming kan noget mere end det. I sin natur er spillene indrettet mod at fastholde brugere uanset niveau, og her kan idrætten lære meget,” siger han.

Formand for E-Sport Danmark, Thomas Koed uddyber bevæggrunden for indgåelsen af associeringsaftalen således:

“ESporten er den hurtigst voksende sportsgren blandt piger og drenge, og i eSport Danmark ønsker vi at skabe formaliserede rammer for alle de unge mennesker, der ønsker at “game”. Forældre skal trygt kunne sende deres børn ned til den lokale eSports forening, som jo meget vel kan ligge i det lokale idrætscenter,” siger han.

Aftalen omhandler dog ikke kun udveksling af viden og ideudvikling. Således vil eSport som led i aftalen også indgå i programmet for næste års Skole OL, som i disse dage foregår rundt omkring i hele landet.

“Skole OL har siden starten i 2009 bestået af atletik, hvilket jo gav mening, da hele fundamentet for OL er netop atletik. Men vi har længe haft et ønske om at udbrede Skole OL til flere idrætsgrene. Det sker i 2017, og eSport bliver altså en af de nye aktiviteter, som kommer på programmet i 2017,” siger Jakob Larsen.

E-sport Danmark er landsorganisationen for alle der elsker at game på PC, Konsol eller andre platforme. I sit arbejde søger E-Sport Danmark at sikre et socialt omdrejningspunkt for gaming. Blandt sine mål har E-Sport Danmark, at vi i Danmark skaber trygge rum, som på sigt vil skabe nogle af verdens bedste eSports atleter.

Dansk Atletik Forbund er den nationale hovedorganisation for atletik og motionsløb. Forbundet har 250 foreninger og 40.000 medlemmer. Blandt sine væsentligste aktiviteter er den traditionelle atletik, som p.t. har 6 atleter klar til OL, Skole OL, som i år har mere end 50.000 deltagere fordelt på 31 stævner, samt et omfattende arbejde indenfor motionsløb, herunder VM halvmaraton 2014 samt Copenhagen Half Marathon. Forbundet er i dag samarbejdspartner med DIF og DGI i ”Bevæg dig for Livet”.

Drøftelserne mellem Dansk Atletik Forbund og eSport Danmark har stået på i mere end et år. Den første kontakt opstod i forlængelse af en samarbejdsaftale indgået mellem det internationale atletikforbund IAAF og den internationale organisation for eSport , IeSF.

Kunne du være interesseret i at støtte Esportsmagasinet med 1 kr. pr. artikel, så vi kan tilknytte endnu en skribent? – Læs mere her.

Skriv et svar