Cristiano Ronaldo kan være fortid på FIFA coveret, hvis han bliver erklæret skyldig. Foto: EA Sports

EA i modvind med FIFA efter Ronaldo-sag: “Vi følger sagen tæt”

EA’s FIFA 19 har Cristiano Ronaldo på deres cover af spillet, og nu følger EA sagen tæt, da deres forside-atleter forventes at opføre sig under deres værdier ifølge en talsmand bag virksomheden.

Skrevet af Emil Terkelsen – emil@esm.dk

EA har en gang før trukket et spil tilbage for at ændre coveret, da spillet, Madden NFL 15, havde NFL-stjernen, Ray Rice, på forsiden af spillet. NFL-spilleren fik dog en voldssag på sig, da han dlev dømt for vold mod sin kone.

Nu er der kommet fokus på FIFA 19 efter Cristiano Ronaldo er kommet under anklage for en seksuel forbrydelse. Det skriver det tyske medie, Spiegel Online.

Episoden skete i 2009, hvor en amerikansk kvinde, Kathryn Mayorga, angiveligt er blevet betalt 375.000 dollars for at underskrive en fortrolighedserklæring efter en seksuel krænkelse.

FIFA er derfor kommet i problemer med forsiden på deres FIFA 19, og her fortalte en repræsentant for EA følgende til Polygon.

“Vi har set den bekymrende anmeldelse, der beskriver beskyldninger mod Cristiano Ronaldo. Vi følger sagen tæt, da vi forventer at forside atleter og ambassadører opfører sig i tråd med EA’s værdier.