Foto: john Bauer via Wikimedia commons

Hvad hvis den eneste kilde til matchfixing-historien er en troll?

De seneste par døgn har historien om en mulig matchfixing-skandale fyldt diverse esportsmedier. Men hvor er dokumentationen?

Blogindlæg af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Den anerkendte journalist, vært og podcaster Richard Lewis, lagde mandag en nyhed op, hvor han indikerede at en række semiprofessionelle CS:GO-kampe var blevet fixede. Umiddelbart en meget interessant historie, og det tog da heller ikke lang tid, inden mange esportsmedier citerede historien og varslede en mulig skandale.

Efter at have læst nyheden grundigt igennem, så sidder jeg tilbage med det helt centrale spørgsmål. Hvor er dokumentationen?

Der er ingen tvivl om, at “tropica”, som kilden hedder, har kontaktet et hold og forsøgt at overbevise dem om, at det var i deres egen interesse at tabe en kamp, men som jeg ser det, er der ikke dokumentation for meget andet.

Bevares – han hævder selv, at have tjent 20.000 dollars på at fixe kampe indenfor de sidste to måneder, og Karim “tropica” El Amrani fortæller også bredt om sine metoder osv. Men da der spørges ind til dokumentation på påstandende, siger han, at han fornylig har geninstalleret Windows og dokumentationen indfinder sig derfor aldrig.

På Reddit, hvor nyheden er blevet diskuteret heftigt, skriver flere personer, der påstår, at have kendskab til “tropica”, at han er en troll man ikke kan stole på. Disse personer kan man selvfølgelig heller ikke bruge som kilder, men når dokumentationen er så tynd, som den er, bør man i det mindste have et kritisk øje på påstandende om matchfixing.

NordicBet, der i følge kilden skulle være blevet brugt som en af betting-platformene, er i følge Richard Lewis i gang med at undersøge de påståede fixede kampe.

Det bliver spændende at se, om “tropica”s påstande holder vand.

Skriv et svar