Credit: Shutterstock

Epic Games dræber din Bærbar

Undersøgelser viser, at Epic Game Store, den største konkurrent til Steam, muligvis dræner meget energi ud af din gaming maskine. Det skriver PC Gamer. Selvom mange har deres bærbar sat til strøm under en gaming session er det alligevel rart at kunne udnytte den bærbars mobile muligheder, om ikke andet så for at flytte sig fra værelset til et andet rum. 

En skjult strømsluger

Desværre viser en rapport at dette kan være svært, hvis Epic Game Store kører på din bærbare maskine. PC World har testet en Microsoft Surface Pro 7+ med en af de nye 11th generationer Tiger Lake CPU’er. Resultaterne af testen af batteriet harmonerede ikke, hvilket skabte en del undren. Det viste sig at være på grund af Epic Game Store der kørte i baggrunden.

Steam vs. Epic Game Store

Under testen viste det sig, at mens andre applikationer kun brugte marginalt med strøm, så brugte Epic Game Store en uventet stor andel. Testen blev efterfølgende testet med Epic Game Stores største konkurrent Steam, der ingen problemer havde.

Kommentaren fra Epic har været, at de aktivt er i gang med at forbedre programmets brug af strøm. Dræningen af strøm ser dog ud til at være mest voldsom på den nye Tiger Lake CPU, men undersøgelser har tidligere vist, at der også er problemer med Ryzen CPU’er, selv hvis programmet bare kø i baggrunden. 

Midlertidige løsning

Indtil der kommer en løsning fra Epic selv, må man indtil videre være opmærksom på de programmer der kører på ens bærbar. Det gælder om altid at holde Epic Games Store lukket, hvis man ikke bruger den og sikre at det heller ikke kører i baggrunden. Det kan gøres i system tray. Alternativt er det at blive siddende, hvor ens bærbar er sat til strøm eller være hurtig i sin flytning. Eller, bare slukke maskinen når man flytter den.