Foto: Epic Games

Epic Games modtager gigantisk investering

Epic Games, der står bag megahittet Fortnite, har fået en kapitalindsprøjtning fra en lang række investeringsfonde. 

Skrevet af Johannes Kjems

8.200.000.000 kroner – så mange penge har Epic Games modtaget i en investeringsrunde.

Investorene inkluderer bl.a. aXiomatic hvor basketball-legenden Michael Jordan fornyligt lagde mere end 150 millioner kroner.

aXiomatic bliver sammen med andre store investeringsfonde som Vulcan Capital, Kleiner Perkins og Lightspeed Venture Partners nu en del af holdet af aktionærer i Fortnite-skabernes virksomhed, hvor Disney allerede sidder.

Epic Games råder i forvejen over Unreal Engine, som bringer en masse penge ind i form af licens fra spilvirksomheder over hele verden, og selvfølgelig spillet Fortnite der siden sin udgivelse i juli 2017 har sat sig som kongen af computerspilsmarkedet.

Fortnites popularitet har dog ikke kunne udvise samme dominans i esport. Det er på trods af, at Epic Games har givet trecifret millionbeløb til pengepræmier i turneringer.

Eksperter er i vildrede over formålet med investeringen. Argumentet er, at Epic Games og Fortnite allerede er kæmpestore og det derfor er svært at se, hvad en stor investering skal gøre for Fortnite, når det er selve Battle Royale-præmissen der har svært ved at udvikle sig på konkurrenceplan.

Derudover kritiseres Epic Games for deres forvaltning af Fortnite som esport med et invite-only format og tvunget brug af bestemt udstyr for spillerne pga. sponsorater.

Tiden må vise, hvilke tricks Epic Games har oppe i ærmet.

Skriv et svar