Thomas forsøger at gøre esport til sin levevej med sin nye virksomhed. Foto: Privatfoto

Esport-entusiast sætter sundhed i højsædet, med nyt tilbud til gamere i hele landet

Idéen til eAthlete.dk opstod gennem 32-årige Thomas Gullach’s arbejde med børn og udsatte unge i Københavns kommune.

Af Peter Skjøtt Poulsen

Her, fortæller han, var mange unge meget interesseret i esporten og ønskede at dyrke fællesskabet og seriøsiteten i en esport-forening. Videre fortæller han, at mange forældre henvendte sig med bekymrende miner. De havde mange fordomme når det kom til esport. De mente blandt andet at det var usundt og skadeligt for deres børn, hvilket i sidste ende afholdt dem fra at sende deres børn afsted. Disse fordomme ønskede den entusiastiske esportfan Thomas at være med til at nedbryde ved at tilbyde en sundere tilgang til esport. Derfor startede han eAthlete.dk

Hvad er eAthlete.dk

Hvis du ikke er bekendt med eAthlete.dk er du lovligt undskyldt.

Det er stadig en meget ny virksomhed, men de har store ambitioner, og en flot opbakning fra foreningslivet rundt om i landet. Helt grundlæggende tilbyder eAthlete.dk fysisk træning, som er målrettet esportsudøvere. Målet er at sætte større fokus på fysisk træning. Herunder også alle fordelene ved at være fysisk aktiv, når du dyrker en esport. Men frygt ej. Det er ikke sport, som du er vant til det. Det er meget mere end det.

Hvordan fungerer det?

På deres hjemmeside kan man blandt andet få adgang til deres daglige 12 minutters træningsvideoer, som er skræddersyet til gamere. Det er høj-intens træning, hvor pulsen kommer op, men hvor man også får trænet de muskler, som er vigtige ikke at glemme, når man sidder ned og spiller i mange timer om ugen. Derudover er deres træning let tilgængelig, da det ikke kræver træningsfaciliteter, men simpelthen kan klares enten hjemme på værelset, eller nede i esportforeningen.

En yderligere motivationsfaktor som er tænkt ind i eAthlete.dk’s koncept er gamification af deres træning. Deres brugere får simpelthen point for deres aktive adfærd. På sitet findes et ranking system, så man kan konkurrere med sine venner, om at være den mest aktive gamer – ikke bare foran skærmen, men også væk fra den.

Udover at nedbryde fordomme om gamings helbredsudfordringer, ønsker Thomas Gullach også, ved hjælp af tiltaget, at forbedre gameres in-game performance. Men hvordan hænger fysisk, sundhed og in-game performance i videospil sammen?

Hvad har motion og sundhed med gaming at gøre?

Adspurgt om netop dette, var svaret klart og tydeligt. I esport er det ofte de små detaljer, som afgør om du får succes eller ej, og derfor er det en forudsætning, at du er mentalt skarp, 100% fokuseret og koncentreret når du gamer.

Ved at integrere fysisk træning i hverdagen vil man kunne opleve en lang række positive fordele.

Thomas, der har en baggrund i humanfysiologi på Københavns Universitet, og personlig træning både for private, men også på eliteniveau, er knivskarp på, hvor fordelene kan opleves. Ved fysisk aktivitet styrkes nervesystemet. Et velbalanceret og optrænet nervesystem hjælper dig til at huske ting bedre, lære nye ting hurtigere og træffe bedre beslutninger under pres. Udover det, bliver hjernen bedre til at producere energi, hvilket i sidste ende øger udholdenheden når du gamer. Jo mere du rører dig, jo mere kan du holde til at game. Thomas har, udover disse eksempler, en længere liste over fordele ved fysisk aktivitet i gaming øjemed. Disse eksempler inkluderer ting som: forbedret evne til at håndtere stress, reducering af risiko for skader og bedre reaktionsevner.

Er eAthlete for alle?

Med eAthlete.dk forsøger Thomas Gullach at nå to primære målgrupper: Foreninger og skoler som udbyder esport, hvilket har været virksomhedens primære fokus indtil videre. Den anden gruppe er selvfølgelig gamere i privaten. Altså dig som ikke er med i en esportforening eller dyrker esport på skolen, men som alligevel ønsker at forbedre dine evner.

Blandt de mange glade brugere af Thomas Gullach og eAthlete.dk’s initiativ er bland andet Kronjyllands Esport Academy – også kaldet KESA. På spørgsmålet om eAthlete.dk’s ydelser svarer træner og bestyrelsesmedlem Mikael Basse,

”Vi er rigtig glade for eAthlete’s online trænigsydelser i KESA. Og han fortsætter, ”Den fysiske træning er blevet en integreret del af vores ugentlige træninger med fokus på at udvikle spillernes in-game performance og samtidig holde dem sunde og i god form.”

Ikke kun i Kronjylland er eAthlete inde i varmen. I Kolding, kan formand for Kolding E-sport, Martin Johansen fortælle:

”eAthlete.dk har haft en ekstra positiv effekt på specielt én af vores spillere, der tidligere har manglet motivationen for at dyrke fysisk aktivitet. Efter at han er blevet introduceret for eAthlete, er han gået helt amok med at træne derhjemme, hvilket virkelig kan mærkes på hans humør og energiniveau.”

Tilbage på Østerbro i København, nyder Thomas Gullach livet med sin kæreste og sønnen på to år.

Hans passion for esport, velvære og balance er til at tage og føle på, og ambitionen om at gøre eAthlete.dk til både et nationalt og internationalt foretagende virker ikke bare plausibel men ganske opnåelig. Med stærk opbakning fra foreningslivet i Danmark, og ønsket om at sprede den sunde livsstil til unge håbefulde gamere i verden og nedbryde fordomme om gaming generelt, ser fremtiden for eAthlete.dk lys ud.

Er du interesseret i at vide mere om eAthlete, kan du følge dem på: www.facebook.com/eathletedk/

Skriv et svar