DGI Nordjylland har kontante fordele klar, hvis klubber ønsker at gå ind i esport. Foto: Riot Games

Europæiske LCS-puljer er offentliggjort

Det har længe været kendt, at 2017 ville bringe store ændringer i den europæiske LCS. Her til aften blev det nye format så endelig offentliggjort.

Af Mads Illum Dalsgaard – mads@esm.dk

Når EU LCS Spring Split 2017 starter om et par uger, bliver det en del anderledes end tidligere. Hvor holdene sidste sæson spillede bedst ud af to, skal de nu spille en kamp mere i hver serie. Derudover bliver turneringens hold delt op i to puljer, som blev udtrukket af de to hold, som fik det højeste antal ‘Championship Points’ sidste sæson.

G2 Esports og H2K-Gaming var sidste sæsons topscorere og fik dermed lov at bestemme puljerne. Udvælgelsen var dog lidt alternativ, da topholdene ikke skulle vælge hold til deres egne puljer, men i stedet til det andet topholds pulje. H2K og G2 kunne derfor på skift vælge, hvem de ikke ville være i pulje med, hvilket resulterede i puljerne, som kan ses på billedet ovenover.

Artiklen fortsætter under reklamen…

Flere kampe i hver serie

Som tidligere nævnt, skal holdene nu spille tre kampe i hver serie (Bo3), og også her er systemet en smule alternativt. Nedenfor ses et eksempel på systemet, hvor vi bruger Splyce som udgangspunkt.

Uge 1-3: Holdene møder alle hold (i en bedst ud af tre) fra deres egne pulje

Splyce møder altså: H2K, Unicorns of Love, Vitality og Origin.

Uge 4-7: Holdene møder alle hold (i en bedst ud af tre) fra den anden pulje.

Splyce møder altså: G2, Fnatic, Misfits, Giants Gaming og Roccat. 

Uge 8-10: Holdene møder alle hold (i en bedst ud af tre) fra deres egne pulje.

Splyce møder altså endnu engang: H2K, Unicorns of Love, Vitality og Origin.

Playoffs er uændret 

Efter gruppespillet starter playoff, som vil forløbe næsten ligesom de forgående år. Førstepladsen i begge grupper går direkte i semfinalen, mens de anden og tredjepladserne mødes i kampen om de to sidste semifinalepladser.

Du kan se hele Riots offentliggørelse af Spring Split 2017-formatet i videoen herunder.

Skriv et svar