FIFA og eCykling som eSport

Sponsoreret indhold

Det siges, at eSport vil eksplodere i fremtiden og blive til en kæmpe industri – det er det i virkeligheden allerede godt i gang med.

I takt med at du læser den udgivelse, så er den sikkert allerede forældet, så hurtigt går det lige nu.

Danmark er et af de lande, der går forrest, når det kommer til eSport, og det danske Counter Strike hold, Astralis, har tidligere vundet 3,5 millioner DKK ved en turnering. Generelt er det skydespil som Counter Strike, League of Legends mm. som er blandt de mest populære eSport spil, men FIFA bliver løbende mere og mere populært.

Herhjemme har danske fodboldklubber som Brøndby, FC København, AGF og Esbjerg gjort eSport til en del af forretningen, og i oktober 2018 blev det afsløret, at samtlige Superliga klubber (med undtagelse af FC Nordsjælland) er gået sammen med Dreamhack og Discovery Networks Danmark om at oprette en fifa eSport liga i Danmark.

Den danske fifa eSport liga er en del af EA Global Series. De konkurrerende hold består af mellem to og fem spillere, og mindst to af spillerne skal være professionelle. De forskellige hold mødes i hver runde, hvor de spiller henholdsvis ude og hjemme med to repræsentanter fra holdet.

I den danske fifa eSport superliga, som kaldes for e-Superligaen, er alle 16 klubber en del af grundspillet og de bedste otte klubber går videre til slutspillet hvor konkurreres om topplaceringerne og en bid af præmiepuljen på 365.000 DKK.

Brøndby vandt den første sæson i eSuperligaen

Den første udgave af den danske eSuperliga fandt sted mellem den 5. november og 17. december 2018. Der var kamp og spænding til stregen, da AGF, Brøndby IF og FC København alle endte grundspillet med 39 point hver. AGF endte dog på førstepladsen i grundspillet, da den Århusianske klub havde en bedre måldifference end Brøndby på andenpladsen og FCK på tredjepladsen. Ud over AGF, BIF og FCK, så gik Vejle Boldklub, Randers FC, Lyngby Boldklub, Silkeborg IF og FC Midtjylland også videre til playoffs.

I sidste ende beviste Brøndby, AGF og FCK alle, at de er blandt de bedste fifa eSport hold i Danmark. På den ene side endte BIF i semifinalen mod AGF, som Brøndby endte med at vinde og på den anden side tabte FCK overraskende semifinalen til Vejle Boldklub. Dermed stod Brøndby IF, og Vejle Boldklub overfor hinanden i finalen, som BIF endte med at vinde 9-7.

August “Agge” Rosenmeier er allerede en eSport stjerne

August Rosenmeier er en del af North Internationalt, som er FC Københavns eSport hold. “Agge” er allerede blevet omtalt en del af i medierne på grund af sine flotte resultater. Rosenmeier blev blandt andet den første danske fifa eSport verdensmester tilbage i 2014, som er det officielle VM. Derudover har “Agge” også tidligere vundet det uofficielle ESWC VM i 2015 og 2018.

Rosenmeier, der er født og opvokset i København, er et godt eksempel på, at man sagtens kan føre en sund livsstil og have succes med at tjene penge på at spille fifa eSport. “Agge” bruger hele kroppen til at spille fodbold, når han repræsenterer fodboldklubben B1908 i Danmarksserien ude på grønsværen, og han bruger primært hænderne til at styre konsollen, når han træner fifa eSport i lokalerne inde i Telia Parken. Med andre ord lever “Agge” en teenagedrøm, som får mange andre tusinde danske drenge og piger til, at drømme om at følge i hans fodspor.

Også eCykling er stærkt på vej

eCykling er i den grad også på vej op. Det er blevet meget populært, at koble en hometrainer op på nettet og mødes med andre ligesindede på online platforme som Zwift. På Zwift kan du så bruge din hometrainer til til eCykling.

I korte træk går eCykling ud på, at en online platform, som Zwift, har udviklet en virtuel verden, hvor cykelryttere fra hele verden kan konkurrere med hinanden – eller bare træne for sig selv. Ens hometrainer sender data som hastighed, watt osv til Zwift, og derved kan man se sig selv som avatar på en cykel og i tøj, som man selv kan sammensætte.

Der er flere og flere professionelle, som benytter sig af Zwift. Både som sjov, alternativ træning og til events. Så har du en mulighed for, at måle dig direkte mod profferne.

Der bliver også inden længe afholdt DM og VM i eCykling. Så det er bare med, at komme i gang ☺

Skriv et svar