Nicolai "Hunden" Petersen fra sin tid i Tricked eSport. Foto Esportsmagasinet.

Finsk succeshold nuppede taktik fra dansker

CS:GO-holdet ENCE overraskede alt og alle ved Majoren i Katowice tidligere på året. Finnerne nåede hele vejen til finalen, hvor Astralis til sidst dog var en for stor mundfuld.

Siden har ENCE formået at holde niveauet, således at man med rette kan betragte dem som ét af verdens bedste CS:GO-hold. Og succesen betyder, at modstanderne i højere grad lurer på det finske holds playbook.

Således kan holdets kaptajn, Aleksi “Aleksib” Virolainen, fortælle, at han har luret at flere hold benytter samme taktik som ENCE på Train-mappet. Det er prisen ved at være et godt CS:GO-hold, og det er Aleksib klar over. Han har nemlig selv nuppet taktikker fra forskellige hold. Blandt andet er der en dansk arkitekt bag én af holdets favorit taktikker.

“Vi har spillet mod nogle hold på Train, og det jeg har set, er at de kører nogle af de samme taktikker som os. Jeg tager ikke æren for alle taktikkerne, jeg har fået nogle for nogle måneder og år siden, mens jeg øvede mig. Faktisk er én af vores bedste taktikker taget fra HUNDEN. Jeg så dem øve taktikken, og jeg kopierede den med det samme. Det er en af vores favorit taktikker,” siger Aleksib i et stort interview med HLTV.

Der er intet unormalt i at de forskellige hold lader sig inspirere af hinanden. De bedste hold bliver altid studeret – og kopieret.

Skriv et svar