Snyd med salg af CS:GO-skins koster 17-årig betinget fængsel. Foto: Unsplash / Rawpixel.

Flere pro-spillere idømt bøder for upassende adfærd

En række professionelle League of Legends-spillere er løbet ind i en grim disciplinærsag.

Inden League of Legends World Championship løb af stablen tilbragte de deltagende hold ugerne op til i Sydkorea. I løbet af disse uger blev der trænet masser af solo queuing.

Riot Games har efterfølgende gennemgået spillernes chat-log og det interne rapport-system. Her viser det sig, at flere spillere og en enkelt træner har haft svært ved at opføre sig ordentligt på serveren. Derfor har Riot Games nu straffet 16 spillere med skriftlige advarsler og i visse tilfælde bødestraf.

Svenskeren i problemer igen

12 af de 16 strafidømte spillere er sluppet med en skriftlig adsvarsel. En af disse 12 spillere er Dennis “Svenskeren” Johnsen fra Cloud9, der i 2014 var indblandet i en lignende sag, hvor han blev idømt straf for ureglementeret og racistisk opførsel.

Riot Games har dog vurderet at Svenskeren opførsel i denne sag ikke er af samme karakter, hvorfor de har bedømt de to sager uafhængigt af hinanden.

Fire spillere får pengebøde

Fire spillere er foruden den skriftlige advarsel også blevet idømt en pengebøde, da deres adfærd blev betragtet som særligt upassende og kræver en hårdere straf. De bøderamte personer er:

Jian “Uzi” Zihao skal betale 13000 kroner i bøde for forsætlig ”feeding” og upassende adfærd i adskillige spil, samt brug en account, som han enten har købt eller er kommet i besiddelse af ved hjælp af ”account sharing”.

Yeonsung “iloveoov” Choi skal betale 9800 kroner, grundet en meget hyppig forekomst af spil, hvor han er blevet rapporteret for upassende og ”toxic” adfærd. Bøden kommer eftersom Yeonsung Choi tidligere har modtaget en advarsel fra LCK for lignende regelovertrædelser.

Danil “Diamondprox” Reshetnikov, der har fået en bøde på 6500 kroner for særligt ”toxic” opførsel efter at have modtaget en tidligere advarsel fra LCL.

Seuynglok “TheShy” Kang, der idømmes bødestraf på 6500 kroner efter forsætlig ”feeding” og upassende adfærd i adskillige spil.

Ingen af de 16 spillere har fået karantæne.