Jesse Jesiz Le fra EU LCS-holdet Fnatic. Foto: Riot

Fnatic med vildt comeback! Videre i Worlds!

Efter den første uge stod Fnatic med tre danskere på holdet med en score på 0-3, og aldrig før har et hold med en score gået videre til kvartfinalerner – indtil nu.

Skrevet af Miki Jørgensen

Det var noget af en opgave som Fnatic-holdet stod over for. Med tre nederlag ud af tre mulige skulle de helst vinde alle deres tre resterende kampe for at have forhåbninger om at komme videre.

Men med koreanske – og Worlds favoritterne – Longzhu i gruppen, var det næsten en umulig opgave.

Og det var netop Longzhu, som ventede i første kamp. Men inden de kom så langt, så skulle årets overraskelse, Gigabyte Marines, først vinde over Immortals fra NA. Hvis de ikke gjorde, var der ingen vej udenom – returbilletten til Europa skal bookes.

Men vietnmeserne viste igen, hvorfor man ikke skal holde dem ude. De vandt, og dermed var der ikke nødvendigvis udelukkelse, hvis Longzhu viste sig for stærke.

Som forventet fik europæerne og de tre danskere – Mads “Broxah” Brock-Pedersen, Rasmus “Caps” Winther og Jesse “Jesiz” Le – ørerne i maskinen, og måtte skrive det fjerde nederlag på kontoen. Nu skulle flere resultatet gå deres vej, hvis de skulle have forhåbninger om at blive i Kina. De skulle vinde deres to kampe mod Immortals og Gigabyte Marines og så skulle Immortals tabe til Longzhu.

Fru Fortuna havde dog et godt øje til Fnatic. Blandt andet på denne store fejl af Immortals, som kostede dem kampen.

Fnatic tog også sejren mod Gigabyte Marines, og som ventet vandt Longzhu over Immortals. Dermed skulle de tre hold ud i en tie-breaker.

Først skulle Fnatic spille mod Immortals og vinderen af den skulle møde vietnameserne i den sidste kamp om pladsen i kvartfinalen.

Men europæerne kørte på bølge. De vandt kampene og kom dermed i rekordbøgerne, som det første hold, der kvalificerer sig videre efter en 0-3 i første uge.