Foto: Discovery Networks Denmark

Første runde af eSuperligaen skydes i gang i dag

Leveret af Discovery Networks Danmark

Premiererunden i eSuperligaen står for døren. Mandag den 5. november og tirsdag den 6. november spilles nemlig de to første runder, hvor der konkurreres i EA SPORTS FIFA 19, og turneringen er en del af The Official League Qualifying events i EA SPORTS FIFA 19 Global Series.

Og der kommer til at være tryk på fra start. I denne eSuperliga Update, som vil komme hver uge så længe turneringen løber, ser vi frem imod udvalgte kampe, disker op med hele kampprogrammet og kommer med et kort portræt af en af de mange spillerprofiler i den danske eSuperliga.

Spillerportræt – August ”Agge” Rosenmeier

Hvis der er én i det danske FIFA-miljø, som de andre måler sig op imod, så er det August ”Agge” Rosenmeier. Den 22-årige FCK-spiller er tidligere dobbelt verdensmester, og har vundet alt hvad der er værd at vinde i Danmark og Norden. Med ham på holdet hører FC København automatisk til blandt de absolutte favoritter til at vinde eSuperligaen. Rosenmeier har tidligere tørnet ud for PSG og engelske Hashtag United, så han tager en masse rutine med sig fra den internationale scene. August Rosenmeier kan dog mere end bare spille fodbold på Playstation. Bentøjet fungerer nemlig så udmærket, at han også gør sig på B1908’s hold i 2. division øst.

Udvalgte opgør i 1. spillerunde

Mandag den 5. november kl. 17 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen 1. spillerunde
FC København – Esbjerg fB
Dette er en kamp, som FC København, anført af ligaens største stjerne, den tidligere verdensmester August ”Agge” Rosenmeier, bør kunne trække sig sejrrigt ud af. Men Esbjergs duo, Daniel Chrøis og Christian ‘Qack’ Lillebæk, er bestemt ikke uefne, så FCK kan blive straffet, hvis de undervurderer modstanderen. Samtidig skal man huske på, at hele setuppet er nyt for alle spillerne, der lige skal vænne sig til forholdene, andre stole og nye skærme. Det kan få indflydelse på spillet, og det kan Esbjergs spillere måske udnytte.

Mandag den 5. november kl. 19.30 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen 1. spillerunde
Randers FC – AGF
Lokalopgøret mellem Randers og AGF kan meget vel blive en taktisk affære. AGF’s spillende træner, Lars ”Primeturbo” Korreborg, er et taktisk geni, der altid formår at udnytte spillets muligheder og dynamikker. Men Randers FC stiller med verdensmesteren fra 2016 Mohamad Al-Bacha samt den offensivt meget stærke Hassan Al Sharaf, så intet er afgjort på forhånd. Forvent en tæt kamp med masser af omstillingsmuligheder.

Mandag den 5. november kl. 20.45 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen 1. spillerunde
Vejle Boldklub – Brøndby IF
Her skal man glæde sig til at se nogle af de unge kanoner fyre den af. Brøndbys Daniel ”Dingo” Kristensen og Frederik Fredberg samt Mikkel ”Lordhjort” Bach og Jacob Kragelund fra Vejle er fire stærke spillere, som virkelig forstår at lave mål og udnytte skillmoves til fulde. Brøndby er knebne favoritter på papiret, men det nye format i eSuperligaen, hvor dysten skal afgøres over to kampe, giver et ekstra taktisk lag som Vejle-spillerne måske kan udnytte til deres fordel.

Øvrige kampe i første runde mandag den 5. november:

  • Sønderjyske-AC Horsens kl. 17.15 på Dplay
  • Silkeborg IF-FC Midtjylland kl. 18.15 på Dplay og Canal 9
  • Hobro IK- FC Helsingør kl. 18.15 på Dplay
  • OB-Lyngby BK kl. 19.30 på Dplay
  • AaB-Vendsyssel FF kl. 20.45 på Dplay

Udvalgte kampe i 2. spillerunde

Tirsdag den 6. november kl. 17.00 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 2. spillerunde
AGF-AaB
Måske ikke rundens mest hypede kamp, men den kommer til at besvare flere interessante spørgsmål. Hvor gode er AGF egentlig? Med kæmpe-signingen i Fatih Üstün er de på papiret pludselig blevet seriøse udfordrere. De færreste spår det unge AaB-mandskab mange chancer, men visse eksperter har en lille idé om, at nordjyderne kommer til at være til besvær for aarhusianerne.

Tirsdag den 6. november kl. 19.30 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 2. spillerunde
FC København-Randers FC
Allerede i 2. runde af eSuperligaen er der et brag af en kamp på programmet. Forhåndsfavoritterne fra FCK møder det utrolig stærke Randers-mandskab. To ud af de fire spillere har tidligere i karrieren løftet et VM-trofæ, så vi kommer til at se FIFA i absolut verdensklasse. Det bliver måske en tidlig indikation på, hvor gode FCK er, og om de kommer til at være et niveau over alle de andre klubber i denne sæson.

Tirsdag den 6. november kl. 20.45 på Dplay og Canal 9
eSuperligaen, 2. spillerunde
Sønderjyske-OB
I kampen der lukker og slukker 2. runde, har vi et utrolig interessant match-up. Den meget populære og seervenlige OB-spiller Lasse Bækkelund stiller med Claes ”Keglekongen” Hansen ved sin side, når de støder ind i Sønderjyske. Specielt Bækkelund virker til at være i utrolig god form for tiden, hvilket han viste i sidste weekend, da han vandt Elgiganten FIFA Tour #7. Hvis han kan forsætte det spil, så bliver det en hård omgang for Sønderjyske.

Øvrige kampe i 2. runde tirsdag den 6. november

  • Vendsyssel FF – Vejle Boldklub kl. 17.00 på Dplay
  • Brøndby IF-AC Horsens kl. 18.15 på Dplay og Canal 9
  • FC Midtjylland-Lyngby BK kl. 18.15 på Dplay
  • Silkeborg IF-Hobro IK kl. 19.30 på Dplay
  • Esbjerg fB-FC Helsingør kl. 20.45 på Dplay