Foto: via. ESL - Helena Kristiansson.

Formand for det tyske olympiske forbund: Esport eksisterer ikke

Hvis esport skal finde vej til de Olympiske Lege i fremtiden, skal de næppe regne med opbakning fra det tyske olympiske sportsforbund (DOSB).

Forbundets nuværende formand, Alfons Hörmann, var således ganske klar i mæglet ved den årlige nytårsreception i Frankfurt.

”Esport eksisterer ikke. Og det vil ikke blive inkluderet i det olympiske program,” konstaterede han ganske tørt ifølge Faz.net.

BOSD har tidligere været ganske klare i mæglet, når snakken falder på esport. De har således stået bag en rapport, der hed ”Handling electronic sports simultations, eGaming and eSport.” Her argumenteres der imod at esport er en sport. Derimod ønsker de at det kaldes eGaming.

“Esport er lig strikning”

Alfons Hörmann er langt fra den eneste fremstående tysker, der er kritisk over for esport. Også politikeren Peter Breuth har ifølge selvsamme medie været ude med en kontroversiel kommentar om esport.

”Esport er en lige så lille sport som strikning og blokfløjtespilleri,” siger Breuth, der samtidigt fnyser over at esportsindustrien søger økonomisk støtte.

Det er ellers ikke mange måneder siden, at Tysklands minister for digitalisering tweetede det modsatte: ”Esport er sport,” lød det på det sociale medie fra Dorothee Bär.

Esport har Lars Løkkes opbakning

Det er langt fra første gang, at esport møder modstand. Også i Danmark har man af flere omgange haft diskussionen adskillinge gange.

Derfor var det en milepæl, da Lars Løkke Rasmussen holdt sin tale ved finalen i BLAST Pro Series i København. Her anerkendte han esportsudøvere som sportsudøvere.

“I har sikkert alle prøvet at skulle forklare jer selv flere gange og overbevise folk om, at I ikke spilder jeres tid. Men jeg håber, at det er fortid, for I er sportsudøvere. I er ægte sportsudøvere,” sagde Lars Løkke Rasmussen dengang fra scenen.

Uagtet hvad Lars Løkke Rasmussen vurderer, så har IOC i første omgang afvist at esport har OL-potentiale.

Skriv et svar