Henrik "Froggen" Hansen vandt taberfinalen i LCS NA og kan se frem til endnu en sæson i den bedste række. Foto: Skærmbillede fra YouTube.

Froggen blev reddet på målstregen, mens Schalke siger “Auf Wiedersehen”

Nedrykningskampene i både LCS EU og LCS NA er begge afgjort, og mens den tyske fodboldgigant siger farvel og tak efter kun en sæson, reddede danske Henrik “Froggen” Hansen sig akkurat og er klar til endnu en sæson i LCS.

Skrevet af Daniel Winther Pedersen – daniel@esm.dk

Det har set ualmindeligt skidt ud for Echo Fox i LCS North Amerika i dette summer split.

Det amerikanske hold, der har den danske stjerne Henrik “Froggen” Hansen på holdet, tabte alle kampe på nær én i det netop overståede summer split.

Men selvom Echo Fox fortsatte sin stime af nederlag i nedrykningsspillet, så fandt Froggen og co. endelig formen i taberfinalen mod NRG Esports søndag aften, hvor taberen i bedst af fem-kampen måtte en tur ned i Challenger Series.

Froggen er uden tvivl en af lyspunkterne på Echo Fox-holdet, og det beviste han da også i skæbneopgøret.

Echo Fox kom bedst fra start og vandt de to første kampe, hvor publikum fik lov at se danskeren spille Anivia i kamp to. Den champion, som Froggen oprindeligt fik sit store gennembrud med og kælenavnet “Frognivia”.

Men i tredje kamp, hvor Echo Fox havde matchbold, satte Henrik “Froggen” Hansen sig for alvor igennem.

Med en flot 6/0/6 score havde han halvdelen af holdets kills og kunne sende NRG Esports ned i Challenger Series.

I LCS Europa stod taberfinalen mellem FC Schalke 04, der inden sæsonen havde købt Elements plads i LCS EU, og Misfits, som havde vundet Challenger Series EU.

FC Schalke 04 fik en frygtelig start og kom bagud 2-0, inden det tyske hold fik tændt et lille håb, da det reducerede til 1-2 i kampe.

Men det tyske fodboldholds indtog i eSport endte i en fiasko, da Misfits gjorde jobbet færdigt og vandt kampen 3-1.

I LCS NA’s nedrykningsspil vandt Cloud9’s andethold en plads i LCS NA, men da en organisation ikke må have to hold i LCS, vinder Cloud9 i stedet rettigheden til at sælge en plads i LCS NA.

Så selvom det må være en lidt flad fornemmelse for spillerne, at de ikke skal spille LCS for Cloud9 i næste sæson, kan de alligevel se frem til en fin pose penge for salget, må man gå ud fra.

Du kan se vinderøjeblikket, hvor Echo Fox redder endnu en sæson i LCS NA herunder: