Billede: LEC

G2 vs Fnatic er den mest sete LEC-finale i historien

Dette års finale i LEC Summer Split blev udspillet af G2 Esports og Fnatic, og det er nu blevet bekræftet af Riot Games, at finalen af dette års League of Legends European Championship er den mest sete europæiske sæson i historien.

Det forløber sig nemlig således, at serien i gennemsnit havde 952.339 seere, hvilket er en stigning på 16.7%, hvis man sammenligner serien med sidste års finale, som i gennemsnit blev set af 819.414 seere, og det var såmænd en stigning på 70% fra året inden.

Lang vej til finalen for G2

Selvom G2 spillede sig i finalerne, så krævede det først en tur ned i lower brackets. Dét ændrede dog ikke på, at de fuldkommen ødelagde Fnatic i finalen, hvor de i den grad fik vist Fnatics svagheder. Sejren betød, at G2 nu har vundet sin ottende europæiske titel, og det var samtidig den femte i træk.

Det er også blevet sagt, at folk har set 40.041.750 timers League of Legends gennem forløbet af dettes års LEC Summer-sæson, hvilket er en stigning på 85%, hvis man sammenligner det med sidste år, hvilket også gør det til den mest sete europæiske sæson i historien.

Konkurrencepræget sæson

Det var en meget balanceret sæson, hvor alle hold kunne slå alle i kampen om førstepladsen. I sidste ende var det dog Rogue, som fik kæmpet sig til toppen af podiet, hvor de sluttede med 13W-5L i den regulære sæson, dog tæt forfulgt af rookie-holdet, MAD Lions, der overraskede alle og enhver.

De to fan-favoritter, G2 Esports og Fnatic, spillede dog ikke op til deres normale niveau, hvorfor de måtte kæmpe en længere kamp gennem playoffs, for at nå finalen. Det har været én af de mest konkurrenceprægede sæsoner, vi længe har set.

Vi har nu lagt skoene på hylden for denne sæson af LEC, hvor vi nu har fundet ud af, hvilke fire hold, der fik en billet til dette års Worlds. Dette års vindere, G2 Esports, runners-up Fnatic, tredje seed blev Rogue, og fjerdepladsen gik til MAD Lions, og de vil alle repræsentere Europa til Worlds, som starter d. 25. september.