Giv dig selv massage efter en lang dag i gamerstolen

Sponsoreret indhold

Om du er du gamer eller bare en aktiv sportsudøver, så kommer du nemt til at lider af stive muskler, myoser i musklerne og andre smertefulde tilstande. Så har du sikkert oplevet, hvordan en god gang massage kan afhjælpe problemerne. Massørens hænder og fingre bearbejder dine muskler og skaber blodomløb og udløsning for de spændte fibre.

Det er på den baggrund, at trigger point foam rollers er blevet så populære. Med en foam roller kan du nemlig opnå en masserende effekt, som hvis du fik massage af en uddannet massør.

Hvad er en foam roller?

En Trigger point foam roller er et rulleformet redskab, som er beklædt med en overflade, som har forskellig struktur alt efter, hvad foam rolleren skal bruges til, og hvad du foretrækker, at den har af effekt på dine muskler.

Med en foam roller kan du lave selv-massage og behøver ikke opsøge en massør for at få bearbejdet dine ømme muskler.

Du lægger dig for eksempel på gulvet med din trigger point foam roller og bruger den til at bearbejde ømme lægmuskler ved, at du bøjer og strækker benene, så redskabet ruller frem og tilbage under dig. Den strukturerede overflade på foam rolleren masserer så dine muskler, så du får gang i blodomløb og får spændt af. Trigger betyder udløser på engelsk, og det er det, som en trigger point foam roller gør – udløser spændinger i dine muskler, så du får det mere behageligt.

Redskabet kan bruges overalt på kroppen – arme, nakke, ryg, og du vælger, hvilken type du vil anvende alt efter, hvor markant en massage du ønsker at give dig selv.

Du kan også bruge foam rolleren sammen med andre, hvilket kan være en fordel, hvis I skal have masseret baller, ryg og mave – her kan en støttende hånd være en fordel.

Du kan også bruger andre ting til at massere dig selv med. For eksempel en massagepistol. Du kan læse mere om massagepistoler her.

Stort udvalg af flere foam roller modeller til flere formål

Der findes et pænt udvalg af forskellige modeller. Modellers hårdhed og mønster på overfladen varierer efter, hvor kraftig massage, du ønsker. Du kan få modeller, der yder en blid massage til modeller, der matcher behovet hos den mest hard core udøver af fitness og idræt, og som er vant til en markant massage fra sin massør.

Foam rolleren er velegnet både i forbindelse opvarmning, hvor du fra starten får gang i blodomløbet, og til brug efter træning, hvor der er behov for at få musklerne til at slappe af og undgå efterfølgende ømhed.

Også folk, der ikke er aktive udøvere af idræt, kan få fornøjelse af en trigger point foam roller. For eksempel, hvis man på grund af en forkert stilling i sengen eller vedvarende stillesiddende arbejde ved skrivebordet har udviklet myoser – her kan en trigger foam roller hjælpe med til at få bearbejdet de ømme muskler og udløst de spændinger, der er i musklerne.

Det er ikke mindst hårdheden i foam rollerens overflade, som bestemmer, hvor kraftigt den virker, og til hvilken form for massage, den egner sig bedst. Det er derfor vigtigt at vurdere, om man har brug for en blød og blid massage eller en massage, der går dybere. Under alle omstændigheder vil du opleve, hvordan musklernes løsnes op og blodomløb og mobilitet styrkes.

Skriv et svar