Asien er forrest i e-sportskapløbet, men Goldman Sachs forventer vækst i hele verden. Foto: Valve via Flickr

Goldman Sachs varsler vild vækst i e-sport: 276 millioner tilskuere i 2022

En ny rapport lavet af investeringsbanken Goldman Sachs viser, at publikumsinteressen inden for e-sport vil fortsætte med at stige i de kommende år. Dette vil betyde øget økonomisk vækst i e-sport de kommende år.

I en nylig rapport gør Goldman Sachs status over den økonomiske situation i e-sportindustrien og giver samtidig et bud på hvordan industrien vil forme sig over de næste år.

De seneste tal viser, at 167 millioner mennesker ser e-sport hver måned, men ifølge Goldman Sachs’ analytikere vil dette tal nærme sig 276 millioner mennesker i 2022. Det betyder, at e-sport – i hvert fald publikummæssigt – vil vokse sig større end NFL i løbet af de kommende år.

Samtidig vil det betyde øget salg af medierettigheder og større interesse fra sponsorer. Goldman Sachs forventer dermed at de samlede indtægter i e-sport kan nærme sig 19 milliarder kroner i 2022, modsat de cirka fire milliarder kroner, som e-sport genererede i 2017.

Vil du høre mere om Goldman Sachs seneste rapport og mulighederne inden for e-sport, så se med her, hvor investeringsbankens egen analytiker Chris Merwin gennemgår nogle af de mest interessante punkter i rapporten.

 

 

Skriv et svar