Stadias lancering kunne været gået mere gnidningsfrit. Foto: Shutterstock

Google Stadia i modvind: Chromecasts overopheder angiveligt

Google Stadia er den nye gaming platform fra Google. Med denne skulle du kunne livestreame spil så du kan spille dem i din browser eller på dit tv uden at skulle installere spil. Dette betyder at du ikke har brug for en monsterstærk PC eller en konsol for at spille alle de fede nye spil. I og for sig en rigtig fed idé, men ikke alt ser ud til at gå som smurt for den nye Stadia.

af Peter Skjøtt Poulsen

Al ny begyndelse er svær, og naturligvis vil der være fodfejl. Desværre for Google Stadia, ser disse fejl ud til at udfordre tålmodigheden hos en del brugere af den nye tjeneste. 

Den mest omtalte af disse problemer er blevet diskuteret af mediet PC Gamer, som skriver at flere brugere oplever ,at deres Chromecast Ultra overopheder og går ud under streaming af spil. Ifølge Google er hardwaren blevet testet omfattende, og har ikke overophedet hos dem. 

Kigger man på anmeldelserne, har der heller ikke ligefrem været stjerneregn. Mediet, The Verge skriver at selvom produktet virker, så føles det som en beta-udgave. En beta som Google vel at mærke vil have penge for. Tomsguide giver Google kredit for deres ambitiøse projekt, men mener at teknologien ikke er der helt endnu.

Endnu en kritik af Google Stadia er at Googles vicepræsident Phil Harrison før har tweetet, at alle spil – ved lanceringen af Stadia – ville understøtte 4K. Dette er simpelthen ikke tilfældet. Tager man skydespillet Destiny 2, som er en af spillene som tjenesten er lanceret med, er det renderet i 1080p og efterfølgende opskaleret til 4K. Derfor fremstår spillene med færre detaljer end hvis man spillede samme spil på eksempelvis Xbox One X eller PS4 Pro. Google udtaler til mediet, 9to5Google, at de forventer, i dette tilfælde, at spiludviklerne forbedrer deres spil, så disse mål kan nås. 

Er du interesseret i at prøve kræfter med Google Stadia, kan en Stadia Premiere Edition købes på Googles hjemmeside, til 995kr. Denne pakke indeholder tre måneders abonnement på Stadia Pro, en Chromecast Ultra og en Stadia controller.

Skriv et svar