Fire af Astralis-spillerne er nu på top 25 over mest vindende spillere nogensinde. Foto: RFRSH Entertainment

Guide: Sådan gør du dit barn til esportsstjerne

Denne guide kan passende printes og placerer ved siden af morgenkaffen på et tidspunkt i sommerferien, når mor eller far har brokket sig tilpas meget over skærmtiden.

Blogindlæg skrevet af Kasper Frank, far til to – udelukkende et udtryk for skribentens egen holdning. 

Som barn var jeg en elendig fodboldspiller. Senere viste det sig, at jeg var en endnu dårligere håndboldspiller. Svømning gik det lidt bedre med, men kravene til at komme på konkurrenceholdet i Vorbasse Svømmehal var heller ikke specielt strenge.

Da jeg fik min første PC i en alder af 13 år, viste det sig dog, at jeg var en ganske habil Quake 2 spiller. Voodo 2 grafikkort og en bundlet ISDN-linie, der kunne levere hele 128 kb/sek og lande en stabil ping omkring 100, gjorde tricket.

Mens mine forældre var vældig støttende omkring mit tvivlsomme talent i de lokale idrætsforeninger, var det straks en anden sag, når det kom til at udvikle talentet foran skærmen (og betale den svimlende internet regning.)

Det var en anden tid, men nu har vi 2018, og derfor vil jeg hermed videregive et par gode råd til forældre, der er så heldige at have børn med interesse og talent for esport.

 

1) Vælg en god gamer PC

Her er det vigtigt, at du som forælder allerede fra start opfordrer dig barn til at købe noget udstyr af høj kvalitet, så barnet er sikker på god grafik og høj ydeevne i mindst et par år.

En tommelfingerregel er at finde prisen på den billigste gamer-PC i Bilka og gange beløbet med 2,5. Så er du sikker på, at dit barn ikke går ned på udstyret, og kan koncentrere sig om at forbedre sig og ende blandt verdens bedste.

For at vise din opbakning til projektet og samtidig lære dit barn, at det kan betale sig at betale lidt ekstra for kvalitet, bør du som forælder betale differencen fra den billigste gamer-PC i Bilka. Se dette eksempel:

Bilka PC: 4.000 kr * 2,5 = 10.000 kr.

Forældrebidrag til gamer-PC: 10.000 – 4.000 = 6.000 kr.

 

2) En hurtig internetforbindelse er et must

Hvis man skal have det maksimale ud af sine evner foran skærmen, er internetforbindelsen også et vigtigt aspekt. Den skal være hurtigt – Lynhurtig.

Fiber er at foretrække, men det er ikke tilgængeligt over hele landet. Glem alt om en mobilforbindelse, da disse stadig er for ustabile. De er hurtige – ja – men der opstår flere udfald end på kablede forbindelser. Dette vil også give dig en fordel, når du sent om aftenen skal downloade po…… politiken.dk´s nyeste podcast.

 

3) Hold dig opdateret

Esport er en fremragende fælles interesse, som du kan have sammen med dit barn. Lige som i gammeldags sport, sker der hele tiden en masse i kulissen. Husk at følge med i dette på Reddit eller et nyhedssite om esport. Hvis du foretrækker nyhederne på dansk, er det selvfølgelig på Esportsmagasinet.dk, du skal læse med.

 

4) Vis din opbakning

Når dit barn rammer et habilt niveau, begynder det at have faste ugentlige træningsdage sammen med sit hold. Typisk ligger disse træningstider sent om aftenen og kan vare til langt ud på natten – også på hverdage. Det må du som forælder acceptere, og hvis det er nødvendigt, at dit barn skipper de to første undervisningstimer for at sove ud, så tager du det med. Du vil vel gerne have, at dit barn kommer til at tjene millioner på sin sport, ik? Hvem ved, om folkepensionen eksistere, når du rammer 75 år?

 

5) Tilbyd din hjælp

Hvis du virkelig vil sikre dig, at dit barn elsker dig, bør du engagere dig i den lokale esportsforening. Esport rider stadig på en opadgående kurve, og der er esportsforeninger over det meste af landet. Hvis der ikke er en i din by, kan du passende tage initiativet til at starte en. Kommunen er forpligtet til at stille lokaler til rådighed, og så længe ungerne medbringer deres egne computere, kan foreningen drives med et minimalt kontingent.

En lidt nemmere løsning er, hvis holdet skal mødes på bootcamp eller til LAN. Tilbyd at pakke computeren ned, køre hele holdet til bootcampen eller LAN-festen og sæt udstyret op igen. Du tilbyder selvfølgelig også at afhente.

 

6) Start tidligt: Vandkøling og LED-lys skal ind med modermælken

Det sidste men måske vigtigste råd er, at man ikke kan starte for tidligt. Bare spørg Piotr Wozniacki. Rygtet vil vide, at Carolines første uro var en tennisketcher med tennisbolde hængende fra. Derfor kan man med fordel investere i 5-10 m. LED-lyskabel i forskellige farver, som fordeles i hhv. babyliften, kravlegården og barnevognen. Har man fået et sommerbarn, kan man passende installere vandkøling i bunden af barnevognen. Dette vil uden tvivl øge brugtvognsværdien markant, når vognen skal sælges videre. Disse penge kan så investeres i afkommets første tablet, for at vænne barnet til det døde lys fra en skærm.

God sommer!

Skriv et svar