Der blev kørt tæt ved Porsche Esports Supercup. Foto: Burst Esport

Hårdt arbejde gav pote for Burst’s japanske stjerneskud

I forbindelse med det årlige motorshow IAA Frankfurt, blev en ekstraordinær afdeling af Porsche Esports Supercup i iRacing afholdt blandt eliten i international sim racing. Det danske sim racing team Burst Esport var til start med det japanske stjerneskud Kazuki Oomishima. 

af Rasmus Hornhaver Andreasen

Det har været en blandet sæson for danmarks største sim racing team Burst Esport.

Det har været en af de sæsoner, hvor uheld har forfulgt dem, hvilket har haft har haft sin indflydelse på resultaterne. Men mellem uheldet har der også været øjeblikke af stor klasse såsom kvalifikationen ved første afdeling af VRS GT verdensmesterskabet i iRacing, hvor det blev en startposition som nummer 4 på den legendariske bane Circuit de Spa-Francorchamps. Løbet på Circuit of the Americas i samme serie står også som et højdepunkt, hvor Burst Esport lå helt i toppen en stor del af løbet. 

Kazuki Oomishima, som skiftede til Burst Esport inden 2019 sæsonen, har haft en svær sæson i Porsche Esports Supercup serien. Han har kæmpet for at finde det såkaldte sweet spot i bilens setup, men har vist en stor fighter vilje til aldrig at give op. Det har blot været et spørgsmål om tid, før brikkerne ville falde på plads, og dette skete ved special eventet af serien. 

Kazuki Oomishima viser sit niveau 

En glimrende kvalifikation fra Kazuki gav ham en startposition som nummer 2 på gridden til løb 1. Han skulle derfor starte foran store kører som den 5 dobbelte verdensmester Greger Huttu samt Joshua K Rogers. 

De fem røde lamper var tændte, og da de gik ud var løbet i gang. Jeremy Bouteloup fik fra pole position en god start, som gjorde at han uden det store pres kunne komme sikkert gennem de første par sving. 

Kazuki Oomishima fra Burst Esport kom med det samme under pres fra Greger Huttu som havde fået en fantastisk start. Allerede i sving 1, 2 og 3 kørte de side om side, men Huttu trak det længste strå i første omgang. Kort efter på den første bag langside lagde japaneren sig ind i slip streamen af finnen og gik på indersiden i Brooklands svinget på den historiske Silverstone bane og bragte sig dermed tilbage på andenpladsen. Derfra viste Kazuki stor klasse ved at forsvare sin position overfor den femdobbelte verdensmester som gjorde alt hvad han kunne for at komme forbi. 

For nogle år siden lå Kazuki og Greger også i hård kamp, dengang i det virtuelle Formel 1 verdensmesterskab. Kazuki var dengang stadig et relativt ubeskrevet blad i sim racing, men har taget føringen som han fastholdte i størstedelen af løbet. Greger Huttu lå bag ham og ventede tålmodigt på sin chance og med sin erfaring fik han overhalet Kazuki og snuppede sejren. Så denne duel i Porsche Esports Supercup var mere end blot en duel, det handlede om hævn. 

Afstanden mellem de to kører var aldrig over et sekund, så presset var enormt hele vejen igennem løbet. I det andet sidste sving på sidste omgang kom Greger Huttu op på indersiden af Kazuki Oomishima, men endnu en gang viste japaneren sin klasse og holdte speederen i bund gennem sidste sving på ydersiden og sikrede sig andenpladsen. Et stort resultat og en forløsning for Kazuki. 

Medaljens bagside kan være brutal

Startgridden til løb 2 var som kørende sluttede i løb 1. Jeremy Bouteloup startede endnu en gang foran Kazuki Oomishima og Greger Huttu. Burst Esport køreren fik en noget bedre start og lå til at levere endnu et top resultat. Det var indtil sving 3, hvor Sebastian Job tog chancen og sendte sin bil på indersiden af Kazuki. Hullet lukkede hurtigere, end han forventede, og ramte derfor japaneren, som fik en del skade på bilen. Det forårsagedede en tur i pit og han måtte tage til takke med en 23. plads i løb 2. 

En hård sæsons arbejde gav endelig pote og det var også en tydelig lettet Kazuki der gav denne kommentar efter løbet: 

“Jeg er meget overrasket og glad for dagens resultat. Jeg kørte en rigtig god kvalifikation, som gav et godt udgangspunkt. I løb 1 tabte jeg en position i starten, men formåede at køre mig tilbage på andenpladsen og forsvare den resten af løbet. Kampen mod Greger Huttu var rigtig hård, men samtidig også sjov og fair. Jeg forventede at gå på podiet igen i løb 2, men mit løb sluttede uheldigvis grundet kontakt med en anden bil i sving 3. Det sluttede ikke som jeg havde håbet, men dette har virkelig øget min selvtillid”. 

Alt i alt en meget positiv indsats som giver selvtillid frem mod sæson afslutningen og man kun håbe at dette er starten på noget stort for Burst Esport. 

Skriv et svar