Doublelift fattede ingen mistanke, da en hacker tømte hans konto for mere end en million kroner. Foto: Riot via. Flickr

Hacker stjæler 1.250.000 kroner fra LoL-stjerne

Forestil dig at vågne op og finde ud af, at der mangler mere end en million kroner på din bankkonto. Det er ifølge Team Liquids League of Legends-superstjerne Yiliang ’Doublelift’ Peng præcis, hvad der skete for ham for ganske nylig.

– af William Demant

I en ny video på YouTube fortæller Doublelift, hvordan en hacker brugte flere uger på at klargøre et fupnummer, der gjorde det muligt for vedkommende at stjæle omkring 1.250.000 kroner fra den talentfulde LoL-spiller.

Tyveriet fungerede ved, at gerningsmanden ringede til verdensstjernens teleselskab og udgav sig for at være Doublelift. Her påstod han så, at hans telefon var stjålet, hvorfor han gerne ville have flyttet LoL-legendens telefonnummeret over på et andet sim-kort.

Da Doublelifts Coinbase-konto (kryptovalutakonto) er verificeret med hans telefonnummer og tilkoblet hans bankkonto, fik tyven derfor let adgang til krypto-kontoen, hvorigennem han kunne tømme Yiliang Pengs bankkonto.

Sletter alle spor

Gerningsmanden ventede dog flere uger, inden han tømte Doublelifts konto. På den måde ville de problemer, som telefontricket havde skabt, være glemt. Tyven brugte i stedet ventetiden på at hacke Doublelifts e-mailkonto og etablere et kriminelt mailfilter, der skulle sørge for, at transaktionsbekræftelser fra Coinbase automatisk blev slettet, inden de de havnede i indbakken og kunne skabe mistanke. Det er altså en skræmmende grundig internettyv, der har været på spil.

Ifølge Doublelift vil tabet af de stjålne kontanter med al sandsynlighed blive dækket af banken, hvorimod det er mere usikkert om han kan få dækket værdien af de mange kryptovaluta, som også gik tabt under tyveriet.