Foto: Blizzard

Er Hearthstone gambling, eller er det eSport?

Det er tilfældighederne, som de engelske spilmyndigheder mener, gør turneringer i spil som Hearthstone problematiske i forhold til loven.

Skrevet af Kasper Frank – kasper@esm.dk

Når undertegnede skal beskrive, hvad Hearthstone går ud på for folk, der ikke kender til spillet, så bliver det gerne noget i stil med:

“Det er et kortspil, som på mange måder kan sammenlignes med poker, men som alligevel i højere grad ligner skak, når det kommer til taktik.”

Og jo, kortene bliver delt ud tilfældigt, men man kommer ikke udenom, at der ligger store taktiske overvejelser bag et hvert spil. Både før og efter.

Det er de britiske spilmyndigheder dog ikke helt enige i. De arbejder i øjeblikket på en rapport, som blandt andet omhandler hvorvidt kortspil som Hearthstone er gaming eller gambling. De har netop udgivet et midlertidigt dokument, hvor de redegør for, hvilke problematikker de undersøger.

Her skriver de blandt andet:

“Meget eSport går under kategorien gaming. Vi er opmærksomme på kortbaserede spil, hvor spillerne kan vinde præmier, som har ligheder med poker. (En random number generator bestemmer, hvilke kort der blive fordelt til spillerne). Efter vores opfattelse falder disse spil under den kategori af gaming, som vi vurderer, vil være ulovlig at afholde turneringer i uden en licens,” skriver de i rapporten.

Det skal understreges, at det ikke er spillerne af Hearthstone, som muligvis kommer i problemer, men derimod de store turneringer, som man altså mener har ligheder med de store pokerturneringer.

Rapporten er ikke færdig, og arbejdet med rapporten løber frem til d. 30 september.

Hvad mener i? Er Hearthstone turneringer gambling? Deltag i debatten på vores Facebookside.

En kommentar

Skriv et svar