Højskole satser stort på CS:GO

ISI Højskole ved Ikast slår til august dørene op for deres nye CS:GO-linie. Her kan du kombinere et højskoleophold med drømmen om en fremtid indenfor esport.

Fra august  bliver det muligt at kombinere dit højskoleophold med professionel sparring fra Ikast-Brande eSport på ISI Højskole i Ikast. Her kan du nemlig – såfremt du er sytten og et halvt år – starte på højskolens nye CS:GO-linie.

“Som skole skal vi udvikle os, og derfor er det helt naturligt, at vi også favner esporten. Her i starten har vi valgt at fokusere alle vores kræfter på CS:GO, men vi satser på at kunne åbne for andre spil fremadrettet”, fortæller forstander på ISI Højskole, Torben Østergaard.

Derfor har man sat et samarbejde op med Ikast-Brand eSport, der vil sikre den rigtige faglige sparring til de nye højskoleelever.

“Eleverne skal ikke bare rejse fra vores højskole som bedre CS:GO-spillere, de skal også blive bedre sportsfolk. De skal lære, hvad man skal spise før en vigtig kamp, og hvilket mindset det kræver at nå deres mål. Derfor fokuserer vi også meget på de ting, der ligger udenfor bare at blive en dygtig CS:Go-spiller”, siger Torben Østergaard.

Nu kan man jo først starte omkring 18-års-alderen. Der er jo rigtig mange eSports-atleter, der har en stor karrierer allerede der. Sætter I ikke for sent ind?

“Nej, det mener jeg ikke. Du kan sagtens komme her, selvom du er en enormt dygtig atlet. Hos os er rammerne lagt på forhånd. Vi sørger for mad, vi sørger for trænere og for at ruste dig ordentlig. Det eneste du skal gøre er bare at arbejde på at blive en bedre spiller”, lyder det fra Torben Østergaard, der dog samtidig understreger, at esportslinien er for alle.