Foto: Shutterstock

Husk at slukke skærmen engang imellem

Vi lever i et samfund hvor vi sidder meget foran computerskærmen. En større og større andel af os har arbejde, som indebærer at vi sidder foran computerskærmen. Det er både godt og skidt. Det gode er at computerne forsimpler mange processer og gør at vi når mere i vores dagligdag. Ulempen er vi bevæger os mindre i løbet af en arbejdsdag. Samtidig sidder flere og flere foran skærmen når det er blevet tid til at holde fri. Så det er både i fritiden og på arbejde vi sidder foran skærmen. 

Men det er stadigt vigtigt at slappe af. Det kan være svært at finde den helt rette måde at få tankerne lidt væk fra hverdagens stress og jag, lade op og tænke på noget helt andet end de forpligtelser der måske står skrevet over hovedet på dig. Du kan dog vælge at gøre som så mange andre og spille dine yndlingsspil online, hvor du, uanset om du sidder med telefonen, computeren eller en anden enhed med internetforbindelse, kan spille og modtage din Casino bonus i dag. Så kan du helt selv bestemme hvor og hvornår du har brug for en pause fra det der måtte fylde lidt for meget i din dagligdag.

Sluk skærmen og oplev verden omkring dig 

Et andet alternativ er at slukke skærmen og opleve verden omkring dig. Det kan være ved at cykle en tur ude i naturen , løbe en tur eller styrketræne. Foruden at man får koblet af i hovedet har det også nogle andre fordele. For der er mange, der oplever et sammenhæng imellem at være i god form og samtidig bedre koncentration. Det er eksempelvis ikke et tilfælde at de fleste pro e-sportsudøvere foruden de mange timers online træning også dyrker deres krop. For din core skal fungere og være trænet hvis du skal have succes foran skærmen uanset om det drejer sig om dit arbejde eller om det drejer sig om at vinde dit yndlings online spil. 

En anden ting, som det er vigtigt at huske er din kost. Sidder du mange timer foran skærmen skal du være påpasselig med dit sukkerindtag da du forbrænder et færre antal kalorier om dagen end du ville hvis du havde et fysisk arbejde. Der er mange faldgrupper i forhold til at få for mange kalorier. Eksempelvis falder mange i fælden med at vælge “lækre” kaffeprodukter fra automaten på arbejde. Hvor kaffe med mælk indeholder ganske få kalorier så forholder det sig helt anderledes med maskine cappuccino som kan indeholde flere hundrede kalorier. 

Så sidder du foran skærmen hele dagen , så sørg for din krop bliver holdt ved lige – både med træning – pauser og med tanke på kosten. Overholder du disse råd vil din krop takke dig .