Foto: Shutterstock.com

Hvorfor du skal vælge blandt vores komfortable og flotte kontorstole

Pludselig går det op for dig, at du har siddet foran din skærm og arbejdet i mange timer. Måske har du været dybt opslugt, i en af de mange verdener, du finder blandt gaming. Uanset hvilken form og farver, som har udspillet sig på din skærm, er kroppen begyndt at sende dig signaler efter en hel dag på en flot kontorstol, der dog er knap så komfortabel. Smerte i ryggen, uro i benene, øjne der klør, eller en svag hovedpine, som langsomt titter frem. 

Efter flere timer foran en skærm er det naturligt, at kroppen reagerer inden for disse mønstre. Hvis du har oplevet dette, og gerne vil undgå at få yderligere mén, kan denne guide være med til at skabe den perfekte forandring for dig. 

Patienthåndbogen på Sundhed.dk, giver gode råd til hvordan du kan leve et sundere liv, ved blot at starte med minimale ændringer. Her råder de blandt andet til at dyrke regelmæssig motion og spise sundt. Det er langt fra alle mennesker, som opfylder disse krav. Men med få justeringer blandt dit værelse, eller kontor, kan du være med til at forstærke og vedligeholde din krop. Derudover skader det ikke at sætte spørgsmålstegn ved din indretning, nu hvor du alligevel står midt i en forandringsproces.   

Pas på din krop

Mange mennesker bruger som nævnt, flere timer bag en computerskærm. Det gælder både når dit arbejde er igennem skærmen, men også underholdning. Eksempelvis bruger mange professionelle Esportspillere flere timer foran en computerskærm. Timerne bliver brugt på at forbedre deres resultat, og position i eSportligaen. Derfor går store dele af dagen, i en stillesiddende position, som kan være uhensigtsmæssig for kroppen. 

En af de måde, hvorpå du kan skabe forbedringer, kan blandt andet opnås ved at investere i en god, og behagelig kontorstol. Der findes uendelig mange forskellige varianter. Vælger du en af de mange, med god siddekomfort, og som tilpasser sig din krop, undgår du at få ondt i ryggen. 

Skulle du være interesseret, så undersøg mere om emnet her om, hvordan du vælger en flot kontorstol. Det kan skabe fantastiske forandringer for din positur. 

Der findes mange måde hvorpå du kan optimere dit kontor eller værelse, i en sundere retning. Et flere timers ophold i det samme lokale, kan skabe en tung luft. Det kan være forårsaget af enten din udånding, varm luft fra den tændte computer blæsere, eller noget helt tredje. Ved at sørge for god udluftning, eller et godt ventilationssystem, skaber du en frisk atmosfære, og undgår et indelukket klima. Derfor, husk at åbne et vindue når værelset føles tæt pakket. I denne handling, kan du eventuelt stoppe op og tage en kort pause.

Hvis du døjer med ondt i hovedet eller irritation i øjnene, efter mange timers skærmtid, er der også et effektivt middel, der kan forhindre dette. Blue light briller forhindre irritation af det skadelige blå lys, fra computerskærme og mobiltelefoner. De findes i smarte varianter, både til børn og voksne.

 Grundlæggende skaber brillerne ro for mange mennesker. Det blå lys får os blandt andet til at holde os vågen, når aftenen trænger på. Men med blue light brillerne forhindrer du hjernen i at bliver forstyrret, og du kan få dig selv en god nats søvn. Der findes mange flere midler, som du kan bruge til at forandre dit inde miljø. 

Gør din indretning perfekt

Den perfekte kontorstol skaber ikke kun bedre vilkår for din sundhed, men kan også give din indretning et nyt udseende. Mange gamere køber den populære gamer-stol, på grund af dens komfort og fleksibilitet, men også på bagrund af diverse online streamere, og deres brug af denne type stol. Leder du efter et mere retro look, findes der også kontorstole af denne slags. Sørg derfor at have ordentligt styr på prioriteterne, når du skal købe en ny kontorstol. 

En sund kombination 

Der er findes mange måde at forbedre sin hverdag på, og det er vigtigt at tage små mén alvorligt, før de bliver stører. Ved at følge disse råd i denne guide, er du sikret en sundere fremtid, i en verden hvor det digitale arbejdsmiljø, bliver mere og mere udbredt. Dertil trækker gaming-industrien en bred vifte af mennesker til sig, da mediet ikke længere kun er tilset det unge publikum. I dag er det ligeledes normalt at nyde et computerspil i samme grad, som en bog eller film.