Foto: Shutterstock

Hvorfor vælger mange esport betting fremfor traditionel sportsvæddemål?

I en tid for ikke så længe siden var sportsvæddemål noget, der foregik på fysiske sedler og kuponer. Disse skulle indleveres i danske tipskiosker eller sendes med posten til udenlandske bookmakere. I dag foregår alt stort set online og selve sportsbettingen er eksploderet. Der spilles på et hav af fodboldkampe, tenniskampe, håndboldkampe, ishockeykampe og andet hver evig eneste dag. Men der spilles efterhånden også på meget andet end dette.

Et af de områder, som er i rivende udvikling, er esport betting. Vi ser nærmere på fænomenet i denne artikel og kaster et blik på, hvorfor selve betting på esport er blevet så voldsomt populært. Og vi ser på, hvorfor mange ligefrem foretrækker det fremfor traditionel sportsbetting.

Den lange rejse frem mod e-sporten

Betting forbindes naturligvis oftest med diverse sportsgrene. Det var også her, at det hele udspring for mange årtier siden, da eksempelvis det danske spillemonopol blev oprettet, hvorefter spil blev udbudt til danskerne via Dansk Tipstjeneste i 1948. Men sportsvæddemål er mere end bare et par kryds i nogle fodboldkampe den dag i dag. Betting har i den grad formået at følge med tiden således, at branchen altid har indkorporeret de nyeste tendenser i samfundet.

Man har således kunnet spille på præsidentvalg, vinderne af Melodi Grand Prix, Hvid jul, X-factor vindere og meget mere. Da esport for alvor brød igennem for nogle år siden, stod det derfor næsten skrevet i stjernerne, at betting-industrien før eller siden ville integrere disse spil i sit spilrepertoire. I dag kan du således ikke blot foretage et bet på vinderen af Real Madrid – Barcelona, men også hvem der eksempelvis vinder en given esport turnering i Counter Strike.

Esport matcher selv den vildeste sportsbegivenhed i action

Der er ingen tvivl om, at sportsbetting er blevet populært, fordi det på sin vis tilføjer enhver sportsoplevelse et ekstra lag spænding. En ting er at få adrenalinen op ved at se sit yndlingshold spille hver weekend, noget andet er at have noget på højkant. Og så er det egentlig ligegyldigt, om der her er tale om ens eget favorithold eller blot et hold, som man har spillet penge på. At bette giver et sus, og det er netop selve det, at man kan vinde penge på at gøre sig klog på sportsbegivenhederne, som skaber interesse og spænding.

Sådan er det også i esport, men udover det virker det som om, at esport også kan bidrage med et ekstra lag af underholdning og action. Du kan til enhver bette og følge en fodboldkamp live, for at få lidt ekstra spænding ud af det, men det samme er faktisk også tilfældet med esport. Og her får man tilmed blodig action for pengene således, at pulsen nærmest altid er høj. Det store underholdnings- og spændingsmoment i esport-spillene er formodentligt en af de store årsager til, at man vælger denne form for betting fremfor traditionelt spil på sportsvæddemål.

Stor dynamik og enormt flow i esport betting

Esport leverer også en stor og bred vifte af spilmuligheder inden for hver kamp. Der er ikke blot tale om, at man kun kan spille på vinderen af en turnering eller vinderen af en kamp. Der er op til flere forskellige bets og special bets, som kan spilles undervejs i turneringerne. Det føjer et ekstra lag af dynamik og flow til esport-betting, som man egentlig troede kun hørte til i højtempo-kampe i traditionelle sportsgrene.

En kultur på højde med fodboldkultur

Der hersker en stor fodboldkultur herhjemme såvel som i stort set alle andre lande i verden. Denne kultur er også med til at opretholde interessen for sportsvæddemål, da mange fodboldelskere også elsker at spille, men sådan er det efterhånden også inden for esport.

Esport har om nogen også en kæmpe kultur med sig, hvor folk dyrker de forskellige hold, ser de forskellige online turneringer eller deltager og spiller selv. Og hvor der sågar er prisoverrækkelser  for bedste spil og lignende. Der er med andre ord en lige så lidenskabelig skare af esport-elskere, der også forekommer inden for alle de andre klassiske og traditionelle sportsgrene. Af den simple årsag er esport-betting naturligvis også blevet fremelsket i esport-kulturen.

Mulighed for at blive professionel gambler i esport

Udover at betting er en enorm stor kilde til underholdning for mange mennesker verden over, så er det faktisk også en kilde til indtægt for en lille del af de personer, der tager gamblingen meget seriøst. Der findes spillere verden over, som lever af deres viden og indsigt i diverse sportsbegivenheder. Men også her er esport i samme båd. For der findes også her masser af personer med enorm viden og indsigt i de forskellige esport-hold, og som af den grund faktisk kan tjene penge på deres viden ved at spille på de pågældende esport-kampe.