IKEA er en af verdens største producenter af møbler. Foto: Pixabay.com

IKEA laver møbelserie med fokus på e-sport

I samarbejde med virksomhederne Unyq og Area Academy har IKEA annonceret, at de vil skabe en linje af møbler rettet mod gamere og e-sportsfans.

– af William Demant

Gamer-stolen er blevet fast inventar hos den garvede computerspiller, og nu har den svenske møbelgigant også fået øjnene op for, at der er et marked for møbler skræddersyet til gamere.

Derfor er IKEA gået sammen med den amerikanske 3D-designvirksomhed og den svenske kursusarrangør, Area Academy, der kombinerer fordelene fra e-sports med konventionel undervisning for at skabe øget indlæring, i et forsøg på at skabe en nye serie af gamer-møbler. Samarbejdet har særligt fokus på at skabe møbler, der imødekommer de unikke behov, som gamere har.

[adrotate banner=”6″]

Med stor erfaring inden for e-sport har Area Academy vejledt IKEA om hvilke faktorer, der er vigtige ved et møbel, når man sidder og spiller ved det over længere tid.

Den tidligere NiP-legende, Tommy “Potti” Ingemarsson, der er CEO hos Area Academy har i forbindelse med samarbejdet udtalt til Esports Insider: ”Når man designer [møbler] til e-sportsudøvere, skal man huske, at man ikke kun designer til børn. Mange folk der spiller computer er i deres 30’ere. Ideen er, at man kan scanne sin krop og skræddersy møbler til det enkelte individ, ligesom at man kan specialdesigne farver og udseende.”

Formålet med den kommende serie af møbler er ifølge IKEA, at kombinere moderne teknologi og møbelproduktion for at skabe ergonomiske møbler, der kan gøre livet bedre for gamere verden over. Hvornår møbelserien rammer butikkerne vides dog ikke.