Indie spil er på fremmarch

Sponsoreret indlæg

Indie Games er en betegnelse vi oftest bruger for at kategorisere spil, der bliver udviklet af et mindre firma og med et mindre budget. Netop denne type spiludvikling er vokset betydeligt de seneste år.

Et nyt landskab indenfor spiludvikling

Da computerspil var et ungt medie, var der flere af denne type spil. Udviklingen af computerspil var stadig på et eksperimentelt stadie og teknologien var ny. Dette medførte, at mange små firmaer kunne give deres bud på det gode spil. Det krævede ikke de store tekniske maskiner at begynde at udvikle et computerspil. Dengang krævede det mest en dels en specialiseret viden indenfor kodning, og så kunne man straks komme i gang.

I dag er budgetterne vokset sig så store indenfor computerspilsproduktion, at de oftest overgår Hollywood-film. Dette medførte i en årrække, at at kun var store selskaber, som havde råd til at investere i denne form for produktion. De virtuelle verdener blev større og grafikken blev endnu mere avanceret. Desværre medførte disse teknologiske landvindinger også, at der blev satset mindre på ideerne. Når budgetterne blev så store, satsede man gradvist kun på de sikre ideer. Dette resulterede i, at de fleste computerspil, som blev udgivet, var varianter af allerede succesfulde ideer, der havde bevist deres værd på markedet. Hvad har i så fald ændret dette billede i dag?

Digitalisering har skabt nye brudflader

Dengang købte man spil som discs, men i dag køber folk spil gennem onlinebutikker. Netop disse har gjort det lettere for udviklere af Indie Games at finde et publikum til deres spil. De skal ikke længere først lave en aftale med en stor kæde, som kan være nervøs ved satsningen af et smallere spil. I stedet kan de henvende sig direkte til deres potentielle målgruppe, i og med at de kan købe spillene direkte online. 

Udviklingen er også afstedkommet af de sociale medier eller online platforme som Youtube, hvor folk nu finder deres information om de nyeste computerspil. Dette skaber nogle nye miljøer, hvor de mindre produktioner har lettere ved at få opmærksomhed – især hvis de kan gå viralt. I supplement til de mange gode nyhedssites om computerspil, så er de sociale medier blevet en ny nøglebrik i den større fremkomst af Indie Games. Derfor ser vi i dag flere spil, der tør tage chancer og dermed give spilleren nye oplevelser, som ikke er efterprøvet før.